гора Ильза, маршрут, туристУ суботу, 23 грудня, на Львівщині відкриють ознакований лижний маршрут на гору Ільза. Маршрут скітуру протяжністю майже 9 км починатиметься від смт. Славське, далі прокладений до гори Ільза і с. Волосянка. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"Останні два роки Славське впевнено тримається у трійці лідерів серед напрямків відпочинку у новорічно-різдвяний період. Бачимо потребу в ознакуванні коротких піших та лижних прогулянок, тому активно працюємо саме у цьому напрямку", - розповіла начальник управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталія Табака.

За її словами, шлях на гору Ільза є унікальним, бо поєднує у собі одночасно піший та лижний туризм, що дозволяє користуватись ним увесь рік.

"Ще у 2016 році Гірська оперативно-рятувальна служба відкрила для туристів новий шлях на гору Ільза. Ми навіть провели у жовтні змагання з нордичної ходьби та гірського бігу на гору. Але маршрут не був прочищеним від зарості, а через відсутність інформаційних табличок, туристи могли заблукати. Тепер спільними зусиллями ми розробили якісну систему ознакування на Ільзу", - додала начальник управління.

Протяжність маршруту 8,7 км. Він розрахований на активних туристів, які полюбляють піші мандрівки чи лижні походи. Маршрут веде на вершину гори Ільза, де вже побудований гірськолижний бугельний витяг. До слова, висота гори Ільза становить 1064 м.


В субботу, 23 декабря, на Львовщине откроют помеченный лыжный маршрут на гору Ильза. Маршрут скитур протяженностью почти 9 км будет начинаться от пгт. Славское, дальше вверх к горе Ильза и с. Волосянка. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

"Последние два года Славское уверенно держится в тройке лидеров среди направлений отдыха в новогодне-рождественский период. Видим потребность в обозначении коротких пеших и лыжных прогулок, поэтому активно работаем именно в этом направлении", - рассказала начальник управления туризма и курортов Львовской ОГА Наталья Табака.

По ее словам, путь на гору Ильза является уникальным, так как сочетает в себе одновременно пеший и лыжный туризм, что позволяет пользоваться им круглый год.

"Еще в 2016 году Горная оперативно-спасательная служба открыла для туристов новый путь на гору Ильза. Мы даже провели в октябре соревнования по нордической ходьбе и горному бегу в гору. Но маршрут не был прочищен от заросли, а из-за отсутствия информационных табличек, туристы могли заблудиться. Теперь совместными усилиями мы разработали качественную систему обозначения на Ильзу", - добавила начальник управления.

Протяженность маршрута 8,7 км. Он рассчитан на активных туристов, которые любят пешие путешествия или лыжные походы. Маршрут ведет на вершину горы Ильза, где уже построен горнолыжный бугельный подъемник. К слову, высота горы Ильза составляет 1064 м.