мусороперерабатывающий завод, "Львовводоканал"Львівська міськрада визначила нове місце для будівництва сміттєпереробного заводу. Про це повідомляє ZAXID.NET

Львівська міськрада планує збудувати сміттєпереробний завод поблизу очисних споруд "Львівводоканалу" на вул. Пластовій. У четвер, 21 грудня, під час засідання сесії 54 депутати Львівської міськради проголосували за внесення змін до зонування Личаківського району, чим дозволили на території "Львівводоканалу" будівництво виробничих та промислових споруд.

Йдеться про земельну ділянку площею 72 га на вул. Пластовій, де розташовані очисні споруди "Львівводоканалу". Ця ділянка належить до зони ІН-2, на якій можуть бути розміщені лише інженерні мережі. Своєю ухвалою депутати дозволили відокремити від ділянки площею 72 га частину площею 6,7 га як зону В-2, яка передбачена для підприємств ІІ класу шкідливості з санітарно-захисною зоною 500 метрів.

За словами директора ЛКП "Зелене місто" Вадима Ноздрі, будівництво сміттєпереробного заводу на території ТЕЦ-2 є ускладненим, зокрема і через позицію сільської ради села Сороки-Львівські щодо права власності земельної ділянки. Зараз від ідеї будівництва заводу на території ТЕЦ-2 вирішили відмовитись.

Довідка SQ. У 2018 році у Львові мають розпочати процес проектування сміттєпереробного заводу. Звести сміттєпереробний завод на території ТЕЦ-2 запропонували представники французької компанії Egis. Згодом представники ЛОДА заявляли, що ця земельна ділянка не належить Львівській міській раді, і рішення щодо будівництва заводу треба погоджувати з довколишніми селами.


Львовский горсовет определил новое место для строительства мусороперерабатывающего завода. Об этом сообщает ZAXID.NET. 

Львовский горсовет планирует построить мусороперерабатывающий завод вблизи очистных сооружений "Львовводоканала" на ул. Пластовой. В четверг, 21 декабря, во время заседания сессии 54 депутата Львовского горсовета проголосовали за внесение изменений в зонирование Лычаковского района, чем позволили на территории "Львовводоканала" строительство производственных и промышленных сооружений.

Речь идет о земельном участке площадью 72 га на ул. Пластовой, где расположены очистные сооружения "Львовводоканала". Этот участок относится к зоне ИН-2, на которой могут быть размещены только инженерные сети. Своим постановлением депутаты разрешили отделить от участка площадью 72 га часть площадью 6,7 га как зону В-2, которая предусмотрена для предприятий II класса вредности с санитарно-защитной зоной 500 метров.

По словам директора ЛКП "Зеленый город" Вадима Ноздри, строительство мусороперерабатывающего завода на территории ТЭЦ-2 затруднено, в том числе и из-за позиции сельского совета села Сороки-Львовские о праве собственности земельного участка. Сейчас от идеи строительства завода на территории ТЭЦ-2 решили отказаться.

Справка SQ. В 2018 году во Львове должны начать процесс проектирования мусороперерабатывающего завода. Возвести мусороперерабатывающий завод на территории ТЭЦ-2 предложили представители французской компании Egis. Впоследствии представители ЛОГА заявляли, что этот земельный участок не принадлежит Львовскому городскому совету, и решение о строительстве завода надо согласовывать с близлежащими селами.