погранзастава, Угнив, пункт пропускаВ місті Угнів відкрили новий відділ прикордонної служби, згодом там з'явиться новий пропускний пункт. Про це повідомляє прес-служба Сокальскої райдержадміністрації.

20 червня на ділянці Львівського прикордонного загону було офіційно відкрито новий відділ прикордонної служби "Угнів". Це вже дванадцятий відділ прикордонної служби на Львівщиниі. Прикордонники запевняють, що у перспективі тут з’явиться новий пропускний пункт.

За словами начальника Львівського прикордонного загону підполковника Сергія Мельника, підготовка до відкриття нового відділу прикордонної служби 4 категорії в місті Угнів тривала близько року. Ще 10 років тому підрозділ функціонував як прикордонна застава, однак через деякий час її закрили і не експлуатували впродовж семи років. Минулоріч за ініціативи Західного регіонального управління ДПСУ на базі застави відкрили прикордонний пост, який підпорядковувався відділу прикордонної служби "Рава-Руська", а згодом прийняли рішення про відкриття місцевого прикордонного відділу.

До появи нового відділу в Угневі охороняти цю ділянку державного кордону було доволі складно, адже найближчі підрозділи – це відділ прикордонної служби “Белз”, розташований на відстані 15 км від Угнева, а також “Рава-Руська” (майже 20 км від місця дислокації відділу прикордонної служби “Угнів”). Саме тому прикордонні служби ініціювали відновлення підрозділу в цьому місті, а також роздумують над відкриттям 13-того на Львівщині відділу прикордонної служби у Варяжі та навіть будівництвом пропускного пункту через державний кордон в місті Угнів.


В городе Угнив Сокальского района открыли новый отдел пограничной службы, впоследствии там появится новый пропускной пункт. Об этом сообщает пресс-служба Сокальский райгосадминистрации.

20 июня на участке Львовского пограничного отряда был официально открыт новый отдел пограничной службы "Угнив". Это уже двенадцатый отдел пограничной службы на Львовщины. Пограничники уверяют, что в перспективе здесь появится новый пропускной пункт.

По словам начальника Львовского пограничного отряда подполковника Сергея Мельника, подготовка к открытию нового отдела пограничной службы 4 категории в городе Угнив длилась около года. Еще 10 лет назад подразделение функционировал как пограничная застава, однако через некоторое время ее закрыли и не эксплуатировали в течение семи лет. В прошлом году по инициативе Западного регионального управления ГПСУ на базе заставы открыли пограничный пост, который подчинялся отделу пограничной службы "Рава-Русская", а затем приняли решение об открытии местного пограничного отдела.

До появления нового отдела в Угниве охранять этот участок государственной границы было довольно сложно, ведь ближайшие подразделения - это отдел пограничной службы "Белз", расположенный в 15 км от Угнива, а также "Рава-Русская" (почти 20 км от места дислокации отдела пограничной службы "Угнив"). Именно поэтому пограничные службы инициировали восстановление подразделения в этом городе, а также думают над открытием 13-го на Львовщине отдела пограничной службы в Варяже и даже строительством пропускного пункта через государственную границу в городе Угнив.