Заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний здійснив робочу поїздку за маршрутом реалізації інфраструктурного проєкту «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори».

Під час поїздки Віталій Загайний оглянув будівництво туристично-інформаційного центру з магазином і фермерською кав’ярнею в селі Липники, будівельний майданчик кемпінгу з агросадибою в селі Раковець, а також територію, відведену під будівництво туристичного кемпінгу «Центр «Місто майстрів» в селі Виняви.

 Також відвідав фермерський магазин «ГорбоГори» в м. Пустомити.

«З державного бюджету на реалізацію проекту цьогоріч очікуються кошти в сумі 14 млн 873 тисяч грн. Сподіваємось, що кошти поступлять на рахунок виконавця у другому кварталі. А до того часу використовуватимемо співфінансування з обласного бюджету, оскільки обласна рада затвердила Комплексну програму підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки, якою у 2021 році передбачено співфінансування проекту «ГорбоГори» в сумі 740 тисяч грн", - зазначив Віталій Загайний.

Нагадаємо, проект «Розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера «ГорбоГори» реалізовується на території Солонківської сільської і Пустомитівської міської рад Львівського району та передбачає будівництво туристично-інформаційного центру з магазином і фермерською кав’ярнею в с. Липники; туристичного кемпінгу «Агросадиба» в с.Раковець; туристичного кемпінгу Центр «Місто майстрів» в с.Виняви; закупівлю сільськогосподарської і автомобільної техніки; прокладання маршрутів для активного туризму (2 велосипедні, 2 пішохідні, 1 кінний).

 Конкурсна комісія з відбору проектів, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету прийняла рішення щодо продовження терміну реалізації проєкту до кінця поточного року.