"Фаланга", радикалы, националистыУ Самборі молоді люди, вдягнені у футболки з надписами польської Армії Крайової, побили літнього чоловіка, який мирно стояв біля сходів (біля магазину "Сова") та намагався продати горіхи та яблука. Про це повідомляють у спільноті "Типовий Самбір", інформує Leopolis.news

За словами очевидців, група молодих і фізично розвинених хлопців спершу торгувались та просто хотіли купити дещо із сільських запасів дідуся. Та коли літній чоловік жартома зробив полякам зауваження, аби вони не лаялись та не вживали слово "Курва" на українських теренах – один з хлопців вигукнув гасло "Львув наш!". Після чого всі троє накинулись із побоями на дідуся. Протягом декількох секунд літній чоловік упав без свідомості на землю. Нападники тим часом зникли у невідомому напрямку.

За попередніми даними правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Повідомляється, що поляки були членами праворадикальної націоналістичної організації "Фаланга", про це також свідчили надписи на їх спортивках польською – Falanga, Ręka z mieczem. Як відомо, основною ідеологічною ідеєю "Фаланги" є приєднання Львова та усієї Галичини до географічних кордонів Польщі.

Як повідомили ZAXID.NET у Самбірському відділі поліції, ця інформація є фейком. Оприлюднені у "Типовому Самборі" фотографії, де видно чоловіка, що лежить на землі, стосуються випадку, який трапився ще минулого тижня. За даними поліції, п’яний чоловік спіткнувся, вдарився об металеві поручні та впав. Очевидці викликали йому швидку. Відтак правоохоронці спростували поширену інформацію щодо побиття чоловіка польськими радикалами. 

Неприємний інцидент з нетверезим самбірчанином використали для провокування напруги у польсько-українських стосунках, зазначає ZAXID.NET. Провокаційний пост у групі «Типовий Самбір» з’явився приблизно в 11:00. Через півтори години, орієнтовно о 12:35, адміністратори групи видалили цей пост. Після публікації матеріалу адміністратори "Типового Самбора" сказали ZAXID.NET, що їхню сторінку зламали.


В Самборе молодые люди, одетые в футболки с надписями польской Армии Крайовой, избили пожилого мужчину, который мирно стоял у лестницы (возле магазина "Сова") и пытался продать орехи и яблоки. Об этом сообщают в сообществе "Типичный Самбор", информирует Leopolis.news

По словам очевидцев, группа молодых и физически развитых ребят сначала торговались и просто хотела купить кое-что из сельских запасов дедушки. И когда пожилой человек в шутку сделал полякам замечания, чтобы они не ругались и не употребляли слово "Сука" на украинской территории - один из ребят крикнул лозунг "Львув наш!". После чего все трое набросились с побоями на дедушку. В течение нескольких секунд пожилой человек упал без сознания на землю. Нападавшие тем временем исчезли в неизвестном направлении.

По предварительным данным правоохранители открыли уголовное производство.

Сообщается, что поляки были членами праворадикальной националистической организации "Фаланга", об этом также свидетельствовали надписи на их спортивках польской - Falanga, Ręka z mieczem. Как известно, основной идеологической идеей "Фаланги" является присоединение Львова и всей Галичины к географическим границам Польши.

Как сообщили ZAXID.NET в Самборском отделе полиции, эта информация является фейком. Обнародованные в "Типовом Самборе" фотографии, где видно мужчину, лежащего на земле, касаются случая, который произошел еще на прошлой неделе. По данным полиции, пьяный мужчина споткнулся, ударился о металлические перила и упал. Очевидцы вызвали ему скорую. Поэтому правоохранители опровергли распространенную информацию об избиении мужчины польскими радикалами. 

Неприятный инцидент с нетрезвым самбирчанином использовали для провоцирования напряженности в польско-украинских отношениях, отмечает ZAXID.NET. Провокационный пост в группе "Типичный Самбор" появился примерно в 11:00. Через полтора часа, ориентировочно в 12:35, администраторы группы удалили этот пост. После публикации материала администраторы "Типового Самбора" сказали ZAXID.NET, что их страницу взломали.