АЧС, свиньи, патрульные22 березня на автодорозі Київ-Чоп інспектори зупинили автомобіль Mercedes-Benz 711D, який перевозив 30 свиней без жодних документів. Власник свиней пояснив, що купував цих тварин у людей по селах Миколаївського району для власного споживання. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львова.

З метою запобігання поширення Африканської чуми свиней на території України особовий склад Управління патрульної поліції у місті Львові посилив роботу щодо перевірки наявності відповідних документів, а також перевірки вантажів транспортних засобів, які здійснюють перевезення тварин та продукції тваринного походження.

Отже, сьогодні о 9 годині ранку на автодорозі Київ-Чоп інспектори зупинили автомобіль Mercedes-Benz 711D, який перевозив 30 свиней без жодних документів. Власник свиней пояснив, що купував по селах Миколаївського району у людей цих тварин для власного споживання. Їхня вартість приблизно становить 120 тисяч гривень. На місце одразу викликали слідчо-оперативну групу Стрийського відділу поліції та районну санепідемстанцію. Останні скерували автомобіль у місто Стрий для оформлення відповідної документації та перевірки свійських тварин.

Довідка SQ. Африканська чума свиней (далі АЧС) — це заразне захворювання. В умовах України лише домашні та дикі свині можуть хворіти на АЧС. Усі інші тварини не сприйнятливі до збудника цієї хвороби.


22 марта на автодороге Киев-Чоп инспекторы остановили автомобиль Mercedes-Benz 711D, который перевозил 30 свиней без документов. Владелец свиней пояснил, что покупал животных в селах Николаевского района для собственного потребления. Об этом сообщает пресс-служба патрульной полиции Львова.

С целью предотвращения распространения африканской чумы свиней на территории Украины личный состав Управления патрульной полиции во Львове усилил работу по проверке наличия соответствующих документов, а также проверки грузов транспортных средств, осуществляющих перевозку животных и продукцию животного происхождения.

Так, сегодня в 9:00 утра на автодороге Киев-Чоп инспекторы остановили автомобиль Mercedes-Benz 711D, который перевозил 30 свиней без документов. Владелец свиней пояснил, что покупал в селах Николаевского района этих животных для собственного потребления. Их стоимость составляет приблизительно 120 000 гривен. На место сразу вызвали следственно-оперативную группу Стрыйского отдела полиции и районную санэпидемстанцию. Последние направили автомобиль в город Стрый для оформления соответствующей документации и проверки домашних животных.

Справка SQ. Африканская чума свиней (далее АЧС) - это заразное заболевание. В условиях Украины только домашние и дикие свиньи могут болеть АЧС. Все остальные животные не восприимчивы к возбудителю этой болезни.