суд, врачи, больница, мальчик, смерть, Роман КулакНа Львівщині судитимуть двох лікарів Жидачівської ЦРЛ за смерть неповнолітнього. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

За процесуальним керівництвом прокуратури області, слідчі Нацполіції Львівщини завершили досудове розслідування стосовно 49-річного та 75-річної лікарів Жидачівської ЦРЛ, яким інкримінували вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником).

Встановлено, що 20 червня 2017 року лікарі не змогли правильно діагностувати хвороби у пацієнта. Як наслідок – відбулось загострення, від якого неповнолітній хлопець помер.

До обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Крім цього, одного із медиків відсторонено від посади, а іншого – звільнено.

За вчинене їм загрожує до 5 років ув’язнення та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Нагадаємо, влітку 2017 року 12-річний Ромчик Кулак з Тернополя, який приїхав до тітки у Жидачів, поскаржився на сильний біль у животі. Рідні викликали “швидку”. Хлопчика доправили до до районної лікарні, де його лікували від отруєння та теплового удару. Коли дитині стало зовсім недобре, його привезли до львівського ОХМАДИТУ, де в неї діагностували заворот кишок. Проте час був втрачений, і хлопчик помер.


На Львовщине будут судить двух врачей Жидачевской ЦРБ за смерть несовершеннолетнего. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Под процессуальным руководством прокуратуры области, следователи Нацполиции Львовщины завершили досудебное расследование в отношении 49-летнего и 75-летнего врачей Жидачевской ЦРБ, которым инкриминировали совершение уголовного преступления, предусмотренного ч.2 ст.140 УК Украины (ненадлежащее выполнение профессиональных обязанностей медицинским работником).

Установлено, что 20 июня 2017 года врачи не смогли правильно диагностировать болезни у пациента. Как следствие - состоялось обострение, от которого несовершеннолетний парень умер.

К обвиняемым применена мера пресечения в виде личного обязательства. Кроме этого, однин из медиков отстранен от должности, а другой - освобожден.

За совершенное им грозит до 5 лет тюрьмы и три года лишения права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью.

Напомним, летом 2017 12-летний Рома Кулак из Тернополя, который приехал к тете в Жидачев, пожаловался на сильную боль в животе. Родные вызвали "скорую". Мальчика доставили в районную больницу, где его лечили от отравления и теплового удара. Когда ребенку стало совсем плохо, его привезли во львовский ОХМАТДЕТ, где у него диагностировали заворот кишок. Однако время было потеряно, и мальчик умер.