Мешканців Львівщини запрошують взяти участь у конкурсі на здобуття премії Шолом-Алейхема. Зробити це можна до 31 грудня 2020-го, а грошова винагорода складає 20 тисяч гривень за найкращий літературно-мистецький твір. 

Про це інформують у Міністерстві культура та інформаційної політики України. 

Нагадаємо, що премію Шолом-Алейхема присуджують щороку у березні. Претендувати на неї можуть письменники, перекладачі, сценаристи і драматурги. 

На здобуття Премії висуваються нові оригінальні твори авторів або колективу авторів, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, ніж за місяць до їх висунення на здобуття Премії.

Не подаються твори, які вже були відзначені іншими преміями або державними нагородами.

Пропозиції на здобуття Премії подаються до МКІП творчими спілками та асоціаціями, літературно-мистецькими об’єднаннями, національно-просвітницькими товариствами, редакціями періодичних видань, видавництвами, громадськими організаціями та окремими авторами.

На здобуття Премії до 31 грудня 2020 року подаються такі документи:

  • клопотання щодо присудження Премії у довільній формі;
  • коротка характеристика твору, довідка про автора (авторів) твору - біографічні відомості: прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, контактний номер телефону, адреса електронної пошти чи іншого засобу зв’язку;
  • творча характеристика претендента;
  • письмова згода претендента на висування його твору на здобуття Премії;
  • копія документа, що посвідчує особу претендента;
  • копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);
  • письмова згода претендента на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
  • примірник твору або твір в електронному вигляді з підтвердженням його оприлюднення;
  • ксерокопії відгуків у засобах масової інформації на представлений літературно-мистецький твір та рецензії (за наявності).

На здобуття Премії претендентом висувається лише один твір.

До клопотання можуть бути додані інші документи, що підтверджують професійні якості претендента.

У разі невідповідності поданих документів вимогам, визначеним вище, а також якщо їх подано після закінчення встановленого терміну, такі документи розгляду не підлягають та повертаються на запит претендента на здобуття Премії.

Інформацію щодо кандидатів необхідно подавати за адресою: 01601, м. Київ, вул. Івана Франка, 19, каб. 315. Телефон для довідок: 044-234-63-88, 068-353-05-84, відповідальна особа – начальник відділу Копиця Олена Миколаївна.