петиция, Шота Руставели, цветыЛьвівська міськрада прийняла до розгляду петицію про звільнення тротуару на вулиці Шота Руставелі від торговців квітами. Про це стало відомо з Єдиної державної системі місцевих петицій

Нагадаємо, 9 жовтня 2017 року в Єдиній системі місцевих петицій була зареєстрована вимога Олександра Довженка від влади міста та правоохоронних органів узяти ситуацію під контроль та примусити компанію, яка управляє прилеглим ринком, повністю звільнити тротуар для пішоходів і пасажирів. За його словами, тротуар, зупинка транспорту та пішохідний перехід на вулиці Шота Руставелі між вулицями Волоською та Франка вздовж ринку захаращений відрами з квітами, які виставляють продавці, а також підставками під парасольки, що закривають квіти від дощу. Тому й без того вузький тротуар звужується вдвічі, що робить це місце недоступним для маломобільних груп (людей з інвалідністю на візках, людей з дитячими візками, незрячих) та погано прохідним для пішоходів. Люди, що чекають на транспорт на тролейбусній/автобусній зупинці, вимушені виходити на проїжджу частину, ризикуючи життям і здоров’ям і створюючи небезпеку аварій.

Раніше фасад ринку був реконструйований, і в ньому облаштували зручні крамниці для квіткарів, які мали звільнити простір для пішоходів, одначе продавці й далі перегороджують прохід пішоходам, створюють тісняву на тротуарі та небезпеку для дорожнього руху.

За цей час петиція набрала необхідні 500 голосів (точніше – 502) і прийнята на розгляд. Оприлюднення відповіді має відбутися не пізніше 6 січня 2018 року.


Львовский горсовет принял к рассмотрению петицию об освобождении тротуара на улице Шота Руставели от торговцев цветами. Об этом стало известно из Единой государственной системы местных петиций

Напомним, 9 октября 2017 года в Единой системе местных петиций было зарегистрировано требование Александра Довженко к властям города и правоохранительным органам взять ситуацию под контроль и заставить компанию, которая управляет прилегающим рынком, полностью освободить тротуар для пешеходов и пассажиров. По его словам, тротуар, остановка транспорта и пешеходный переход на улице Шота Руставели между улицами Волошской и Франко вдоль рынка загроможден ведрами с цветами, которые выставляют продавцы, а также подставками под зонтики, закрывающими цветы от дождя. Поэтому и без того узкий тротуар сужается вдвое, что делает это место недоступным для маломобильных групп (людей с инвалидностью на колясках, людей с детскими колясками, незрячих) и плохо проходимым для пешеходов. Люди, которые ждут транспорт на троллейбусной/автобусной остановке, вынуждены выходить на проезжую часть, рискуя жизнью и здоровьем и создавая опасность аварий.

Ранее фасад рынка был реконструирован, и в нем обустроили удобные магазины для цветоводов, которые должны были освободить пространство для пешеходов, однако продавцы и дальше перегораживают проход пешеходам, создают тесноту на тротуаре и опасность для дорожного движения.

За это время петиция набрала необходимые 500 голосов (точнее - 502) и принята на рассмотрение. Ответ должен быть опубликован не позднее 6 января 2018 года.