паталогоанатом, взятка, судЛьвівського патологоанатома оштрафували за хабарі від родичів померлих. Суд довів, що 76-річний Богдан Гулевич разом з медбратом вимагали гроші за розтин і підготовку тіл до поховання. Про це повідомляє ZAXID.NET

Шевченківський районний суд оштрафував двох працівників патологоанатомічного центру Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова, які брали у родичів померлих хабарі за розтин та інші безкоштовні послуги.

Як з’ясувало слідство, 76-річний патологоанатом Богдан Гулевич разом з 51-річним медбратом Романом Наконечним мінімум тричі отримували хабарі за проведення розтину тіл, зберігання їх у холодильних камерах, миття та одягання.

Зокрема, 26 травня минулого року вони отримали 2000 грн від родичів померлого за розтин та підготовку тіла до поховання. 22 серпня 2018 року Роман Наконечний взяв 2400 грн для себе і свого керівника Богдана Гулевича за транспортування померлого з Кам’янка-Бузького району та його розтин. А 28 серпня Наконечний з Гулевичем отримали за підготовку тіла до поховання 2300 грн на двох. Усі послуги, за які чоловіки брали гроші у родичів померлих, мали б надаватись безкоштовно.

Під час судового засідання 4 листопада 2019 року Гулевич з Наконечним визнали свою провину і заявили, що каються у скоєному.

Чоловіків судили за ч. 4 ст.354 ККУ (отримання неправомірної вигоди за змовою групи осіб). Суддя Шевченківського райсуду Ірина Зима, яка розглядала цю справу, призначила Гулевичу і Наконечному максимальний штраф за цією статтею – по 12 750 грн кожному.


Львовского патологоанатома оштрафовали за взятки от родственников умерших. Суд доказал, что 76-летний Богдан Гулевич вместе с медбратом требовали деньги за вскрытие и подготовку тел к захоронению. Об этом сообщает ZAXID.NET

Шевченковский районный суд оштрафовал двух работников патологоанатомического центра Клинической больницы скорой медицинской помощи Львова, которые брали у родственников умерших взятки за вскрытие и другие бесплатные услуги.

Как выяснило следствие, 76-летний патологоанатом Богдан Гулевич вместе с 51-летним медбратом Романом Наконечным минимум трижды получали взятки за проведение вскрытия тел, хранения их в холодильных камерах, мытьея и одевание.

В частности, 26 мая прошлого года они получили 2000 грн от родственников умершего за вскрытие и подготовку тела к погребению. 22 августа 2018 Роман Наконечный взял 2400 грн для себя и своего руководителя Богдана Гулевич за транспортировку умершего из Каменка-Бугского района и его сечение. А 28 августа Наконечный с Гулевичем получили за подготовку тела к погребению 2300 грн на двоих. Все услуги, за которые мужчины брали деньги у родственников умерших, должны предоставляться бесплатно.

Во время судебного заседания 4 ноября 2019 Гулевич с Наконечным признали свою вину и заявили, что раскаиваются в содеянном.

Мужчин судили по ч. 4 ст.354 УК (получение неправомерной выгоды за сговору группой лиц). Судья Шевченковского райсуда Ирина Зима, которая рассматривала это дело, назначила Гулевичу и Наконечному максимальный штраф по этой статье - по 12750 грн каждому.