взятка, военный, разведчикНа Львівщині прокуратура викрила командира взводу, який вимагав 10 тисяч гривень хабара від підлеглого. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону.         

20 жовтня 2017 року військова прокуратура Львівського гарнізону за матеріалами та спільно з Управлінням захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України у Львівській області, задокументувала факт вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим лейтенантом, командиром розвідувального взводу батальйону однієї із військових частин.

Гроші в розмірі 10 тисяч гривень від підлеглого військовослужбовця передбачалися за не створення перешкод під час проходження військової служби та неподання його у списки військовослужбовців, що самовільно залишили військову частину. Під час одержання старшим лейтенантом чергової частини неправомірної вигоди у розмірі 4 тисяч гривень офіцера затримано у порядку ст. 208 КПК України. Хабар виявлено та вилучено під час проведення огляду місця події у повному обсязі.

За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій планується повідомити вказану особу про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), та звернутися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


На Львовщине прокуратура разоблачила командира взвода, который требовал 10 000 гривен взятки от подчиненного. Об этом сообщает пресс-служба военной прокуратуры Западного региона.

20 октября 2017 года военная прокуратура Львовского гарнизона по материалам и совместно с Управлением защиты экономики Департамента защиты экономики НП Украины во Львовской области задокументировала факт вымогательства и получения неправомерной выгоды старшим лейтенантом, командиром разведывательного взвода батальона одной из военных частей.

Деньги в размере 10000 гривен от подчиненного военнослужащего предусматривались за не создание препятствий при прохождении военной службы и непредставление его в списки военнослужащих, самовольно оставивших воинскую часть. При получении старшим лейтенантом очередной части неправомерной выгоды в размере 4 тысяч гривен офицер задержан в порядке ст. 208 УПК Украины. Взятка обнаружена и изъята во время проведения осмотра места происшествия в полном объеме.

По результатам проведения первоочередных следственных (розыскных) действий планируется сообщить указанному лицу о подозрении в совершении преступления, предусмотренного ч. 3 ст. 368 УК Украины (получение неправомерной выгоды, соединенное с вымогательством), и обратиться в суд с ходатайством об избрании меры пресечения в виде содержания под стражей.