икона, художник, войнаДві перших ікони вже на сході країни, а третю нещодавно було освячено в церкві св.Миколая в місті Буську. Про це повідомляє "Буський медіа портал", 

Перша ікона Покрову Пресвятої Богородиці з травня 2018 стала оберегом 24 бригади з Яворівщини, а друга – ікона Семистрільна - у бійців 28 бригади у Мар’їнці. Там вона знайшла своє місце у капличці, яку відвідують і місцеві жителі. Ікони написані на дереві, а ось третя виконана на полотні і є більшого розміру.

Третю ікону Одигітрія волонтери Бузеччини після освячення в храмі планують повезти на Схід України. Про це повідомила співробітниця інтернет-центру Буської районної бібліотеки Марія Литвин.

Художник Петро Бербека з дитинства любив малювати сакральні речі. Сьогодні своїми руками він пише ікони миру і безкоштовно дарує їх, як інформацію миру не тільки для українських вояків, а й для росіян.

fb4164ecaea65b290aaabc41799b7e1c.jpg 272d8766cce57afdbb02cffbfe8f6687.jpg


Две первых иконы уже на востоке страны, а третью недавно освятили в церкви св. Николая в городе Буске. Об этом сообщает "Буский медиа портал

Первая икона Покрова Пресвятой Богородицы с мая 2018-го стала оберегом 24 бригады из Яворовщины, а вторая - икона Семистрельная - у бойцов 28 бригады в Марьинке. Там она нашла свое место в часовне, которую посещают и местные жители. Иконы написаны на дереве, а вот третья выполнена на холсте большего размера.

Третью икону Одигитрия волонтеры Бузеччины после освящения в храме планируют повезти на восток Украины. Об этом сообщила сотрудница интернет-центра Бусской районной библиотеки Мария Литвин.

Художник Петр Бербека с детства любил рисовать сакральные вещи. Сегодня своими руками он пишет иконы мира и бесплатно дарит их, как информацию мира не только для украинских воинов, но и для россиян.