На Львівщині засуджено зловмисника, який незаконно надавав доступ до хітів кінопрокату.

Як встановили працівники відділу протидії кіберзлочинам у Львівській області Карпатського управління кіберполіції, з 10 вересня 2016 року по 3 травня 2019 року 46-річний львів’янин адміністрував придбані ним раніше три веб-сайти.

Зловмисник незаконно розміщував на них в онлайн-кінотеатрах фільми для перегляду і копіювання та отримував кошти за рекламу. Не маючи дозволу правовласників на фільми, він порушив Закон України «Про авторське право та суміжні права» і спричинив кінокомпаніям матеріальні збитки на загальну суму 7 295 670 гривень.

На підставі судової ухвали в квартирі чоловіка правоохоронці провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили 5 системних блоків, що використовувалися як сервери для розповсюдження фільмів всесвітньо відомих компаній. Незаконна діяльність трьох онлайн-кінотеатрів була припинена.

Поліцейські повідомили зловмиснику про підозру за ч.2 ст.176 Кримінального кодексу України (порушення авторського права і суміжних прав). Обвинувальний акт був скерований до суду. За його рішенням чоловік визнаний винним та має сплатити штраф у розмірі 17 000 гривень, а також розглядалося питання щодо відшкодування правовласникам фільмів заподіяних збитків. Вилучена у львів’янина техніка конфіскована.


На Львовщине осужден злоумышленник, который незаконно предоставлял доступ к хитам кинопроката.

Как установили сотрудники отдела противодействия киберпреступности во Львовской области Карпатского управления киберполиции, с 10 сентября 2016 по 3 мая 2019 46-летний львовянин администрировал приобретенные им ранее три веб-сайты.

Злоумышленник незаконно размещал на них в онлайн-кинотеатрах фильмы для просмотра и копирования и получал деньги за рекламу. Не имея разрешения правообладателей на фильмы, он нарушил Закон Украины «Об авторском праве и смежных правах» и вызвал кинокомпаниям материальный ущерб на общую сумму 7 295 670 гривен.

На основании судебного решения в квартире мужчины правоохранители провели санкционированный обыск, во время которого обнаружили и изъяли 5 системных блоков, которые использовались как серверы для распространения фильмов всемирно известных компаний. Незаконная деятельность трех онлайн-кинотеатров была приостановлена.

Полицейские сообщили злоумышленнику о подозрении по ч.2 ст.176 Уголовного кодекса Украины (нарушение авторского права и смежных прав). Обвинительный акт был направлен в суд. По его решению мужчина признан виновным и должен заплатить штраф в размере 17 000 гривен, а также рассматривался вопрос о возмещении правообладателям фильмов причиненных убытков. Изъятая у львовянина техника конфискована.