взятка, заместитель мэра, судНа Львівщині судитимуть заступницю мера, яка налагодила "бізнес" на довідках. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, слідчого управління Національної поліції області за процесуальним керівництвом обласної прокуратури 13 лютого затримали заступницю міського голови одного із міст Львівщини.

За видачу довідки про походження сільгосппродукції для її сертифікації на експорт 38-річна чиновниця отримала 500 доларів США. Частину цієї суми правоохоронці вилучили у неї під час передачі грошових коштів, ще частину – в ході санкціонованого обшуку за місцем проживання.

В межах провадження було задокументовано причетність зловмисниці до корупційної схеми, а також встановлені факти вимагання та одержання нею неправомірної вигоди за вирішення зазначеного питання.

Суд відсторонив її від займаної посади терміном на два місяці та обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або ж, як альтернатива, внесення застави у розмірі 35 240 гривень, яку було сплачено.

Заступниця мера міста повідомлена про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Його вчинення карається штрафом від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд.


На Львовщине будут судить заместителя мэра, которая наладила "бизнес" на справках. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Работники Управления защиты экономики во Львовской области, следственного управления Национальной полиции области по процессуальным руководством областной прокуратуры 13 февраля задержали заместителя городского головы одного из городов Львовской области.

За выдачу справки о происхождении сельхозпродукции для ее сертификации на экспорт 38-летняя чиновница получила 500 долларов США. Часть этой суммы правоохранители изъяли у нее во время передачи денежных средств, еще часть - в ходе санкционированного обыска по месту жительства.

В рамках производства была задокументирована причастность злоумышленницы к коррупционной схеме, а также установлены факты вымогательства и получения ею неправомерной выгоды за решение данного вопроса.

Суд отстранил ее от занимаемой должности сроком на два месяца и избрал меру пресечения в виде содержания под стражей или, как альтернативу, внесение залога в размере 35 240 гривен, который был оплачен.

Заместителю мэра города было сообщено о подозрении в совершении преступления, предусмотренного ч.2 ст.369-2 (злоупотребление влиянием) Уголовного кодекса Украины. Его совершения наказывается штрафом от 750 до 1500 необлагаемых минимумов доходов граждан или лишением свободы на срок от двух до пяти лет. Досудебное расследование завершено. Обвинительный акт направлен на рассмотрение в суд.