коклюш, гепатит, грипп, менингитЗа даними Львівського міського відділу ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України", з початку 2017 року у Львові спостерігається зростання захворюваності на інфекційний мононуклеоз, вірусний гепатит А та менінгококову інфекцію. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради

За даними Львівського обласного лабораторного центру, з початку 2017 року у Львові спостерігається зростання захворюваності на інфекційний мононуклеоз (на 35,5%), вірусний гепатит А (на 50%) та менінгококову інфекцію (на три випадки, один з них летальний – у 2-місячної дитини). Проте знижується рівень захворюваності на гастроентероколіти, ентерити, харчові токсикоінфекції, гострі кишкові інфекції, гострий гепатит В, педикульоз, ГРВІ та інші захворювання. Зокрема, фахівці реєструють зниження захворюваності на ГРВІ на 43.8% і на грип – у 17 разів.

Між тим впродовж останніх років спостерігається тенденція росту захворюваності кашлюком  як серед дітей, так і серед дорослого населення.  Питома вага дітей до 17 років становить 88%. Серед захворілих дітей частіше хворіють малюки у віці до 4 років  – 50%. Серед захворілих - 16.6% не щеплені через протипоказання, 16.6%  не щеплені через відсутність вакцини. В 11% – відсутні дані (у 2-х дорослих), 38.9% – у зв’язку із відмовами від щеплень. 


По данным Львовского городского отдела ГУ "Львовский областной лабораторный центр МОЗ Украины", с начала 2017 вгода о Львове наблюдается рост заболеваемости инфекционным мононуклеозом, вирусным гепатитом А и менингококковой инфекцией. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета

По данным Львовского областного лабораторного центра, с начала 2017 во Львове наблюдается рост заболеваемости инфекционным мононуклеозом (на 35,5%), вирусным гепатитом А (на 50%) и менингококковой инфекцией (на три случая, один из них летальный - у 2-месячного ребенка). Однако снижается уровень заболеваемости гастроэнтероколитом, энтеритом, пищевыми токсикоинфекциями, острыми кишечными инфекциями, острым гепатитом В, педикулезом, ОРВИ и другими. В частности, специалисты регистрируют снижение заболеваемости ОРВИ на 43.8% и гриппом - в 17 раз.

Между тем в последние годы наблюдается тенденция роста заболеваемости коклюшем как среди детей, так и среди взрослых. Удельный вес детей до 17 лет составляет 88%. Среди заболевших детей чаще болеют малыши в возрасте до 4 лет - 50%. Среди заболевших - 16,6% не привиты из-за противопоказаний, 16.6% не привиты из-за отсутствия вакцины. В 11% случаях отсутствуют данные (в 2-х взрослых), 38.9% отказались от прививок.