медведи, туристы, горыНа Львівщині через ведмедів туристів закликають утриматися від гірських мандрівок. Про це повідомляє Depo.Львів.

У цей час ведмеді прокидаються від зимової сплячки й гостям дуже не раді.

"Ми хочемо попередити про небезпеку туристів, а також жителів наших країв. Річ у тім, що зараз олень благородний скидає роги, і місцеві вирушають у їхніх пошуках у найвіддаленіші куточки гір. Нерідко вони зіштовхуються з ведмедями. За останні декілька років було 4 такі випадки на території Майданського лісництва, які закінчилися травмами. Нині ведмеді саме прокидаються від зимової сплячки. Вони голодні й роздратовані, активно шукають собі їжу, тому з людьми можуть поводитися дуже агресивно", - повідомили у Національному природному парку "Сколівські Бескиди".

До речі, популяція цих звірів у парку залишається стабільною. За даними зимового перепису, їх нарахували 27 особин, стільки ж, як і минулого року.


На Львовщине из-за медведей туристов призывают воздержаться от горных путешествий. Об этом сообщает Depo.Львів

В это время медведи просыпаются от зимней спячки и гостям очень не рады.

"Мы хотим предупредить об опасности туристов, а также жителей наших краев. Дело в том, что сейчас олень благородный сбрасывает рога, и местные отправляются в их поисках в отдаленные уголки гор. Нередко приходится сталкиваться с медведями. За последние несколько лет было 4 таких случаях на территории Майданского лесничества, которые закончились травмами. Сейчас медведи просыпаются от зимней спячки. Они голодные и раздражены, активно ищут себе пищу, поэтому с людьми могут вести себя очень агрессивно", - сообщили в Национальном природном парке "Святые Бескиды".

Кстати, популяция этих зверей в парке остается стабильной. По данным зимнего переписи, их насчитали 27 особей, столько же, как и в прошлом году.