ГМС, прокуратура, взяткаПрокуратура Львівської області скерувала до суду сім кримінальних проваджень щодо працівників управління державної міграційної служби у Львівській області, обвинувачених у корупції. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, в квітні 2016 року до Червоноградського міського суду Львівської області скеровано обвинувальний акт відносно головного спеціаліста Червоноградського міського сектору ГУ ДМС України у Львівській області, яка одержала 500 доларів за обіцянку вплинути на прийняття рішення службовою особою щодо пришвидшення оформлення громадянства України.

Також, в травні 2016 року прокуратура скерувала до Галицького районного суду м. Львова обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста Галицького районного відділу у м. Львові ГУ ДМС України у Львівській області, яка вимагала та одержала від особи 5236 гривень за здійснення впливу на посадових осіб, які займаються оформленням та видачею паспортів громадян України для виїзду за кордон, для 5 громадян України.

У серпні 2016 року до Сихівського районного суду м. Львова скеровано обвинувальний акт щодо начальника Сихівського РВ ГУ ДМС у Львівській області про обвинувачення за ч.1 ст.368 КК України, яка одержала 2000 гривень за сприяння у пришвидшені оформлення та дострокової видачі чотирьох біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон. Вироком Сихівського районного суду їй призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 грн. з позбавленням права обіймати посади на державній службі строком на 1 рік.

Також вироком Галицького районного суду м. Львова в грудні 2016 року визнано винними та засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права протягом 3 років обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій начальника ГУ ДМС України у Львівській області за ч.3 ст.368 КК України та його першого заступника. Вказаний вирок на даний час переглядається в апеляційному суді Львівської області.

Крім цього, в грудні 2016 року вироком Шевченківського районного суду м. Львова начальника відділу по роботі з Єдиним державним демографічним реєстром ГУ ДМС у Львівській області, який отримав 600 доларів США за сприяння у видачі запрошень іноземцям для їхнього приїзду на територію України, визнано винним за ч.2 ст.369-2 КК України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 25500 грн.

А в січні поточного року до Шевченківського районного суду м. Львова скеровано обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та відтворення управління у справах іноземців та осіб без громадянства ГУ ДМС України у Львівській області, який за попередньою змовою із іншими працівниками Головного управління вимагав та одержав від іноземця 2000 доларів США за невжиття заходів щодо його депортації, а також видачу посвідки на тимчасове проживання його дружині.


Прокуратура Львовской области направила в суд семь уголовных производств в отношении сотрудников управления государственной миграционной службы в Львовской области, обвиняемых в коррупции. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Так, в апреле 2016 года до Червоноградского городского суда Львовской области направлено обвинительное заключение в отношении главного специалиста Червоноградского городского сектора ГУ ГМС Украины во Львовской области, которая получила 500 долларов за обещание ускорить оформление гражданства Украины.

Также, в мае 2016 года прокуратура направила в Галицкий районный суд Львова обвинительный акт в отношении главного специалиста Галицкого районного отдела ГУ ГМС Украины во Львовской области, которая требовала и получила от лица 5236 гривен за содействие в оформлении паспортов граждан Украины для выезда за границу для 5 граждан Украины.

В августе 2016 года в Сиховский районный суд Львова направлено обвинительное заключение в отношении начальника Сиховского РО ГУ ГМС в Львовской области по обвинению по ч.1 ст.368 УК Украины, которая получила 2000 гривен за содействие в оформлении и досрочной выдачи четырех биометрических паспортов граждан Украины для выезда за границу. Приговором Сиховского районного суда ей присуждены штраф в размере 17 000 грн. с лишением права занимать должности на государственной службе сроком на 1 год.

Также приговором Галицкого районного суда Львова в декабре 2016 года признаны виновными и приговорены к 5 годам лишения свободы с конфискацией имущества и лишением права в течение 3 лет занимать должности, связанные с выполнением организационно-распорядительных функций начальник ГУ ГМС Украины во Львовской области (по ч.3 ст.368 УК Украины) и его первого заместителя. Приговор в настоящее время пересматривается в апелляционном суде Львовской области.

Кроме этого, в декабре 2016 года приговором Шевченковского районного суда Львова начальник отдела по работе с Единым государственным демографическим реестром ГУ ГМС в Львовской области, который получил 600 долларов США за содействие в выдаче приглашений иностранцам для их приезда на территорию Украины, признан виновным по ч.2 ст.369-2 УК Украины и наказан штрафом в размере 25500 грн.

А в январе текущего года в Шевченковский районный суд. Львова направлено обвинительное заключение в отношении главного специалиста отдела организации предотвращения нелегальной миграции, реадмиссии и воспроизведения управления по делам иностранцев и лиц без гражданства ГУ ГМС Украины во Львовской области, который по предварительному сговору с другими работниками Главного управления требовал от иностранца 2000 долларов за непринятие мер по его депортации, а также выдачу вида на жительство его жене.