отель, Жемчужина Карпат, отравилисьНа Львівщині після святкування корпоратива у лікарню потрапили 11 працівників ІТ-компанії. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби.

Як розповіли у Держпродспоживслужбі, група з 41 чоловіка проводила корпоратив ІТ-компанії в готельному комплексі "Перлина Карпат" в смт. Славське Сколівського району.  Харчувались протягом 11 та 12 січня в закладі (сніданки та  банкет-вечері), а обідали в інших місцях.

13 січня одинадцять працівників з цих 41 звернулися за медичною допомогою з симптомами:  підвищення температури тіла до 38 градусів, блювота, нудота, діарея, болі в животі. Усім встановлений первинний діагноз – гостра кишкова інфекція. Однак від госпіталізації всі відмовились та роз'їхалися по домам (м. Київ, Черкаська обл. та м. Баку).

З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху, фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області провела позапланову перевірку ресторану готельного комплексу, який знаходиться в оренді ФОП Романишака Н.Б. Були відібрані проби продуктів, води, змиви з об’єктів довкілля. Проведено раптове обстеження персоналу. На даний час проводиться комплекс протиепідемічних заходів по локалізації спалаху.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби Львівської області.


На Львовщине после празднования корпоратива в больницу попали 11 работников ІТ-компании. Об этом сообщает пресс-служба ГУ Госпродпотребслужбы.

Как рассказали в Госпродпотребслужби, группа из 41 человека проводила корпоратив ІТ-компании в гостиничном комплексе "Жемчужина Карпат" в пгт. Славское Сколевского района. Питались в течение 11 и 12 января в учреждении (завтраки и банкет-ужин), а обедали в других местах.

13 января одиннадцать работников из этих 41 обратились за медицинской помощью с симптомами: повышение температуры тела до 38 градусов, рвота, тошнота, диарея, боли в животе. Всем установлен первичный диагноз - острая кишечная инфекция. Однако от госпитализации все отказались и разъехались по домам (г. Киев, Черкасская обл. и г. Баку).

С целью установления причин и условий возникновения вспышки, специалисты ГУ Госпродпотребслужбы во Львовской области провела внеплановую проверку ресторана гостиничного комплекса, который находится в аренде ФЛП Романишак Н.Б. Были отобраны пробы продуктов, воды, смывы с объектов окружающей среды. Проведено внезапное обследование персонала. В настоящее время проводится комплекс противоэпидемических мероприятий по локализации вспышки.

Ситуация находится на контроле Госпродпотребслужбы Львовской области.