Сьогодні, 20 жовтня, у селі Дубаневичі, на Городоччині, для учнів відчинив двері новий освітній заклад. Участь у відкритті взяв голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький. 

Дубаневицький заклад загальної освіти І-ІІ ступенів носить ім'я українського військового, сержанта 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України, учасника російсько-української війни, кіборга Івана Альберта. 

"Надзвичайно приємно бути разом з вами тут сьогодні. Ця школа – один з тих проектів, якими ми дуже гордимося. Радіємо разом з вами, що встигли здати її до настання холодів. Після канікул, учні зможуть нарешті вчитися в новій школі, де просторо, затишно та тепло. Я бажаю школярам міцного здоров’я, легкого навчання. Нехай школа буде для вас другим домом, куди ви будете ходити з великим задоволення", - наголосив Максим Козицький. 

Зазначимо, що розпочали будівництво цього освітнього закладу ще у 2016 році. 

"Будівництво школи – дуже дороговартісний проект. Нам своє плече підставила держава - школа потрапила в перелік програми Президента «Велике будівництво» і з державного бюджету виділили понад 30 мільйонів гривень.  Надіюся, що найближчим часом ми завершимо облаштування спортивних майданчиків і діти зможуть якісно займатися спортом, проводити тут уроки фізкультури", - додав очільник Львівщини. 

У школі навчатиметься майже 110 учнів. У закладі працюватиме 20 педагогів та представників персоналу. 

Загальна кошторисна вартість будівництва школи у селі Дубаневичі становить 53 мільйони 734 тисячі гривень.

За ці кошти зведено будівлю школи з покриттям даху, встановлено двері та вікна, змонтовано систему опалення, виконано електротехнічні роботи, збудовано та накрито котельню, проведено внутрішні роботи, утеплено фасад, закуплено обладнання, проведено благоустрій території.