Сокращение, медики, зарплата​На Львівщині до кінця року може бути скорочено 6 тисяч працівників медичної галузі.

Про це повідомив депутат Львівської облради Михайло Нискогуз.

Комісія обласної ради з питань медицини та соціального захисту розглянула відповідь облдержадміністрації на проект рішення "Про інформацію Львівської облдержадміністрації щодо функціонування мережі закладів охорони здоров`я та забезпечення зарплатами медичних працівників області", повідомляє Вголос.

В ході обговорення з’ясувалося, що виділений обсяг медичної субвенції на 2016 рік із місцевих бюджетів не в повній мірі забезпечує потребу в коштах на оплату праці та інші першочергові видатки установ охорони здоров’я.

Як зазначила в.о. директора департаменту охорони здоров`я Львівської ОДА Ірина Микичак, до кінця року може бути скорочено 6 тисяч працівників медицини, якщо з державного бюджету не буде виділено додаткової медичної субвенції.


На Львовщине до конца года может быть сокращено 6 тысяч работников медицинской отрасли.

Об этом сообщил депутат Львовского облсовета Михаил Нискогуз.

Комиссия областного совета по вопросам медицины и социальной защиты рассмотрела ответ облгосадминистрации на проект решения "Об информации Львовской облгосадминистрации относительно функционирования сети учреждений здравоохранения и обеспечения зарплатами медицинских работников области", сообщает Вголос.

В ходе обсуждения выяснилось, что выделенный объем медицинской субвенции на 2016 год из местных бюджетов не в полной мере обеспечивает потребность в средствах на оплату труда и другие первоочередные расходы учреждений здравоохранения.

Как отметила и.о. директора департамента здравоохранения Львовской облгосадминистрации Ирина Микичак, до конца года может быть сокращено 6 тысяч медработников, если из государственного бюджета не будет выделено дополнительной медицинской субвенции.