отопление, Львовоблэнерго, долг, Сергей Бабак"Львівобленерго" знеструмило деякі котельні у Львові. Під загрозою опалювальний сезон у місті. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Комунальні підприємства міста не отримали відшкодування за пільги та субсидії, через що не змогли вчасно розрахуватись з "Львівобленерго". Відтак, ПАТ "Львівобленерго" почало відмикати котельні міста від електропостачання. Вже 71 будинок у місті без гарячого водопостачання. Мерія просить державні органи влади втрутитись в ситуацію, аби не допустити біди в місті.

За його словами, станом на сьогодні борги "Львівтеплоенерго" і "Залізничнетеплоенерго" перед "Львівобленерго" — це та сума, яку винна держава як відшкодування пільг і субсидій за липень-серпень. Конкретні цифри: борг "Львівтеплоенерго" — 9,74 млн грн., борг держави — 9,75 млн грн. Борг "Залізничнетеплоенерго" — 2,9 млн грн, а борг держави за пільги і субсидії — 3 млн. грн.

 

"Ми неодноразово звертались до керівництва держави, до уряду, до профільних міністерств та обласної адміністрації щодо необхідності погашення такого боргу. Наразі він не погашений. Сьогодні почалося відключення котелень. Внаслідок цього, станом на 13.00, без гарячої води — 71 будинок. У деяких з них також не буде холодної води на верхніх поверхах, оскільки знеструмлення спричиняє відключення насосів підкачки. Львівська міська рада, з метою недопущення таких відімкнень теплопостачальних підприємств та не маючи іншого виходу, вимушена припинити ремонтні роботи. Тобто, кошти будуть перекидатись із цих робіт на погашення боргу, щоб не допустити незручностей для львів’ян. У черговий раз звертаємось до керівництва держави, до обласної адміністрації вжити негайних заходів щодо погашення боргу за пільги та субсидії, тому що такий стан речей ставить під загрозу підготовку теплопостачальних підприємств до опалювального періоду".

Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства

 


"Львовоблэнерго" обесточило некоторые котельные во Львове. Под угрозой отопительный сезон в городе. Об этом сообщил заместитель городского головы Львова по вопросам жилищно-коммунального хозяйства Сергей Бабак.

Коммунальные предприятия не получили возмещения за льготы и субсидии, из-за чего не смогли вовремя рассчитаться с "Львовоблэнерго". Следовательно, ОАО "Львовоблэнерго" начало отключать котельные города от электроснабжения. Уже 71 дом в городе без горячего водоснабжения. Мэрия просит государственные органы власти вмешаться в ситуацию, чтобы не допустить беды в городе.

По его словам, на сегодня долги "Львовтеплоэнерго" и "Зализнычнетеплоэнерго" перед "Львовоблэнерго" - это та сумма, которую должно государство в качестве возмещения льгот и субсидий за июль-август. Конкретные цифры: долг "Львовтеплоэнерго" - 9740000 грн., долг государства - 9750000 грн. Долг "Зализнычнетеплоэнерго" - 2900000 грн, а долг государства за льготы и субсидии - 3 млн. грн.

"Мы неоднократно обращались к руководству государства, в правительство, в профильные министерства и областную администрацию о необходимости погашения такого долга. Сейчас он не погашен. Сегодня началось отключение котельных. В результате, по состоянию на 13.00, без горячей воды - 71 дом. В некоторых из них также не будет холодной воды на верхних этажах, поскольку обесточивание вызывает отключение насосов подкачки. Львовский городской совет, с целью недопущения таких отключений теплоснабжающих предприятий и не имея другого выхода, вынужден прекратить ремонтные работы. То есть средства будут перебрасываться из этих работ на погашение долга, чтобы не допустить неудобств для львовян. В очередной раз обращаемся к руководству государства, областной администрации принять немедленные меры по погашению долга за льготы и субсидии, потому что такое положение вещей ставит под угрозу подготовку теплоснабжающих предприятий к отопительному периоду".

Сергей Бабак, заместитель городского головы Львова по вопросам жилищно-коммунального хозяйства