насилие, заявление, семьяНа Львівщині за вісім місяців  надійшло у поліцію майже 3600 заяв про насильство у сім’ї. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Протягом восьми місяців 2018 року до правоохоронців Львівщини надійшло майже 3600 звернень та повідомлень про випадки вчинення насильства в сім’ях. З них більше ніж у трьох тисячах випадків такі повідомлення надавали жінки.

За кожним таким повідомленням правоохоронці проводять перевірки, за результатами яких винних у сімейному насильстві притягують до відповідальності – адміністративної, а в окремих випадках і до кримінальної.

Від початку року щодо осіб, котрі вчинили насильство у сім’ї, працівники поліції  Львівщини склали 3256 адміністративних протоколів за статтею 173-2 (вчинення насильства в сім’ї)  КУпАП, з яких 637 за ч.2 цієї статті, тобто, вчинені повторно протягом року. Усі ці адміністративні матеріли скеровані на розгляд судів для прийняття рішення.

За скоєння насильства в сім’ях у 2018 році на Львівщині на облік поставлено 2482 особи - з них 167 жінок та троє неповнолітніх.

Правоохоронці наголошують: якщо ви стали жертвою домашнього насильства, в жодному випадку не мовчіть, а відразу звертайтесь за допомогою, зателефонувавши на оперативну лінію 102. Не варто мовчати, адже безкарність породжує вседозволеність!


На Львовщине за восемь месяцев поступило в полицию почти 3600 заявлений о насилии в семье. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В течение восьми месяцев 2018 года правоохранителям Львовщины поступило почти 3600 обращений и сообщений о случаях совершения насилия в семьях. Из них более чем в трех тысячах случаев такие сообщения предоставляли женщины.

По каждому такому сообщению правоохранители проводят проверки, по результатам которых виновные в семейном насилии привлекают к ответственности - административной, а в отдельных случаях и к уголовной.

С начала года в отношении лиц, совершивших насилие в семье, работники полиции Львовщины составили 3256 административных протоколов по статье 173-2 (совершение насилия в семье) КоАП, из которых 637 по ч.2 этой статьи, то есть, совершенные повторно в течение года. Все эти административные материлі направлены на рассмотрение судов для принятия решения.

За совершение насилия в семьях в 2018 году во Львовской области на учет поставлено 2482 человека - из них 167 женщин и трое несовершеннолетних.

Правоохранители подчеркивают: если вы стали жертвой домашнего насилия, ни в коем случае не молчите, а сразу обращайтесь за помощью, позвонив на оперативную линию 102. Не стоит молчать, ведь безнаказанность порождает вседозволенность!