суд, компенсация, автомобиль, люкМіськрада Турки має виплатити понад 31 тис. грн місцевому мешканцю, який пошкодив автомобіль внаслідок наїзду на незакритий каналізаційний люк. Суд визнав, що працівники Турківської міськради не слідкували за безпечністю дороги, відтак мають компенсувати водію витрати на ремонт авто. Про це повідомляє Zaxid.net. 

ДТП сталася ще на початку вересня 2018 року, коли 20-річний водій мікроавтобуса Volkswagen T5 наїхав заднім колесом на каналізаційний люк. Під час судового розгляду він розповів, що інцидент стався у темну пору доби на неосвітленій вулиці і на ремонт авто довелося витратити більше 28 тис. грн.

Одразу після ДТП поліцейські склали на водія протокол за порушення ПДР, однак через три місяці після того Турківський райсуд закрив адмінсправу через відсутність вини чоловіка у виникненні аварії. Закриття адмінсправи стало одним із ключових аргументів на користь задоволення позову до Турківської міськради, працівники якої мали слідкувати за безпечністю вулиці.

Чоловік пояснив, що внаслідок наїзду на відкритий люк у автомобілі довелось відновлювати праву сторону кузова і замінити розсувну дверку. Оскільки вулиця, на якій сталася ДТП, перебуває на балансі міськради Турки, значить саме мерія має компенсувати матеріальні збитки.

"Заподіяні матеріальні збитки негативно відіб'ються на подальшій вартості автомобіля, оскільки при продажі автомобіль буде вважатися таким, що потрапляв у ДТП", – заявив водій.

Відтак він вимагав не лише компенсувати йому витрати на ремонт авто, а й виплатити 5 тис. грн моральної компенсації. Суд задовольнив його позов, лише зменшив моральну компенсацію до 3 тис. грн.

Загалом Турківську міськраду зобов'язали виплатити водію 31,3 тис. грн, однак це рішення ще не набрало законної сили, юристи мерії ще мають можливість подати апеляцію.


Горсовет Турки должен выплатить более 31 тыс. грн местному жителю, который повредил автомобиль в результате наезда на незакрытый канализационный люк. Суд признал, что работники Турковского горсовета не следили за безопасностью дороги, поэтому должны компенсировать водителю расходы на ремонт авто. Об этом сообщает Zaxid.net. 

ДТП произошло еще в начале сентября 2018 года, когда 20-летний водитель микроавтобуса Volkswagen T5 наехал задним колесом на канализационный люк. Во время судебного разбирательства он рассказал, что инцидент произошел в темное время суток на неосвещенной улице и на ремонт авто пришлось потратить более 28 тыс. грн.

Сразу после ДТП полицейские составили на водителя протокол за нарушение ПДД, однако через три месяца после того Турковский райсуд закрыл админдело из-за отсутствия вины мужчин в возникновении аварии. Закрытие админдела стало одним из ключевых аргументов в пользу удовлетворения иска к Турковскому горсовету, работники которой должны были следить за безопасностью улицы.

Мужчина пояснил, что в результате наезда на открытый люк в автомобиле пришлось восстанавливать правую сторону кузова и заменить раздвижную дверцу. Поскольку улица, на которой произошло ДТП, находится на балансе горсовета Турки, значит именно мэрия должна компенсировать материальный ущерб.

"Причиненный материальный ущерб негативно отразится на дальнейшей стоимости автомобиля, поскольку при продаже автомобиль будет считаться попадавшим в ДТП", - заявил водитель.

Поэтому он требовал не только компенсировать ему расходы на ремонт авто, но и выплатить 5 тыс. грн моральной компенсации. Суд удовлетворил его иск, только уменьшил моральную компенсацию в 3 тыс. грн.

В целом, Турковский горсовет обязали выплатить водителю 31,3 тыс. грн, однако это решение еще не вступило в законную силу, юристы мэрии еще имеют возможность подать апелляцию.