улица, Франко, движение, схемаУ Львові вирішили кардинально змінити схему дорожнього руху на вулиці Івана Франка, аби мінімізувати затори у центрі міста в час пік. Про це повідомляє видання “032”.

Як розповів спеціаліст управління транспорту та зв'язку Львівської міської ради Костянтин Баранюк, частину вулиці Івана Франка планують закрити для руху приватного транспорту, а також облаштувати окремі смуги для транспорту громадського, аби пришвидшити рух трамваїв.

"Проблема найбільша є в тому, що на перехресті вулиць Франка - Костя Левицького - кн. Романа сильно блокується рух громадського транспорту, зокрема трамваїв. Відповідно, плануємо зробити вулицю Франка виключно для громадського транспорту, а автомобілі пустити в об’їзд, "розвернувши" при цьому вулицю Шухевича в протилежному напрямку. Тобто, автомобілі, які їдуть по вул. Франка чи виїжджають на вулицю Костя Левицького, будуть їхати на вул. Князя Романа і повертати на вул. Шухевича, після чого знову виїжджати на вул. Франка", - сказав він.

Завдяки таким змінам у Львові сподіваються полегшити курсування громадського транспорту, який прямує в центр міста, а приватний транспорт, у свою чергу, не буде стояти у заторах на вулиці Франка. Нововведення можуть почати діяти вже на початку травня.

Крім того, на вул. Франка в напрямку центру облаштують спеціальну смугу для громадського транспорту: від перехрестя з вул. Саксаганського до вул. Шухевича.


Во Львове решили кардинально изменить схему дорожного движения на улице Ивана Франко, чтобы минимизировать пробки в центре города в час пик. Об этом сообщает издание "032".

Как рассказал специалист управления транспорта и связи Львовского городского совета Константин Баранюк, часть улицы Ивана Франко планируют закрыть для движения частного транспорта, а также обустроить отдельные полосы для транспорта общественного, чтобы ускорить движение трамваев.

"Проблема заключается в том, что на перекрестке улиц Франко - Костя Левицкого - кн. Романа сильно блокируется движение общественного транспорта, в частности трамваев. Соответственно, планируем сделать улицу Франко исключительно для общественного транспорта, а автомобили пустить в объезд, "развернув" при этом улицу Шухевича в противоположном направлении. То есть, автомобили, которые едут по ул. Франко или выезжают на улицу Костя Левицкого, будут ехать на ул. Князя Романа и возвращаться на ул. Шухевича, после чего снова выезжать на ул. Франко", - сказал он.

Благодаря таким изменениям во Львове надеются облегчить курсирование общественного транспорта, следующего в центр города, а частный транспорт, в свою очередь, не будет стоять в пробках на улице Франко. Нововведения могут вступить в действие уже в начале мая.

Кроме того, на ул. Франко в направлении центра обустроят специальную полосу для общественного транспорта: от перекрестка с ул. Саксаганского до ул. Шухевича.