льготники, транспортІз початку квітня на обласних маршрутках очікують значне скорочення списків пільговиків. Про це повідомляє видання “Львівська пошта”.

“ Планується, що з 2 квітня на приміських і міжміських маршрутах безкоштовно будуть перевозити лише декілька категорій пільговиків. Відповідне звернення уже направили до голів облдержадміністрації та облради. Знаю точно, що зміни не стосуватимуться учасників бойових дій, інвалідів І-ої групи по зору з супроводжуючою особою, інвалідів І-ої групи загального захворювання. А ось у міжміських маршрутах безкоштовно їздитимуть лише учасники бойових дій”, – розповів депутат облради директор АТП “Міра і К." Іван Велійка.

Що стосується Львова, то начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міськради Олег Партика повідомив “Пошті”, що наразі жодних обмежень у пільгових перевезеннях для львів’ян не планують.

“В основному ті, хто користуються пільгами – це інваліди, люди пенсійного віку, учасники бойових дій тощо. Їх дуже багато. Та варто зауважити, що дуже багато й тих, хто заходить у транспорт із фальшивими посвідченнями. У міському бюджеті передбачено 20 млн гривень для перевізників – це небагато. Самі ж перевізники вимагали значно більше. Та таких коштів у нас немає”, – наголошує він.

Нагадаємо, цього тижня у львівських маршрутках працює контрольна комісія, яка перевіряє справжність пільговиків та видачу водіями квитків.


С начала апреля на областных маршрутках ожидают значительное сокращение списков льготников. Об этом сообщает издание "Львовская почта".

"Планируется, что со 2 апреля на пригородных и междугородных маршрутах бесплатно будут перевозить только несколько категорий льготников. Соответствующее обращение уже направили главам облгосадминистрации и облсовета. Знаю точно, что изменения не коснутся участников боевых действий, инвалидов I-й группы по зрению с сопровождающим лицом, инвалидов I-й группы общего заболевания. А вот в междугородных маршрутах безплатно будут ездить только участники боевых действий", - рассказал депутат облсовета директор АТП "Мира и К" Иван Велийка.

Что касается Львова, то начальник управления транспорта и связи Львовского горсовета Олег Партыка сообщил "Почте", что пока никаких ограничений в льготных перевозках для львовян не планируют.

"В основном те, кто пользуются льготами - это инвалиды, люди пенсионного возраста, участники боевых действий и тому подобное. Их очень много. Но стоит заметить, что очень много заходит в транспорт с фальшивыми удостоверениями. В городском бюджете предусмотрено 20 млн гривен для перевозчиков - это немного. Сами же перевозчики требовали значительно больше. И таких средств у нас нет", - отметил он.

Напомним, на этой неделе во львовских маршрутках работает контрольная комиссия, которая проверяет подлинность льготных удостоверений и выдачу водителями билетов.