переход, машинки, оперныйУ Львові пропонують ліквідувати пішохідний перехід біля оперного театру. У "Муніципальній варті" кажуть, що таким чином вдасться обмежити роботу машинок-атракціонів. Про це повідомляє "Твоє місто". 

У ЛКП "Муніципальна варта" пропонують ліквідувати пішохідний перехід біля Оперного театру.

Як повідомив керівник ЛКП Богдан Мільяр, він ініціював відповідне рішення на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху, втім його не підтримали. За словами Богдана Мільяра, таким чином вдалось би перешкодити проїзду дитячих машинок до площі перед Оперним театром.

"Ідея була дуже проста і, як на мене, цілком логічна. У нас є підприємиця, у якої прокатний пункт із машинками-атракціонами на проспекті Свободи, 41. Вона іноді видає машинки біля Оперного театру, а іноді – через дорогу, з арки, на що реагує "Муніципальна варта". Дитина сідає там у машинку і переїжджає через дорогу до Оперного. Це дуже небезпечно, бо там є три смуги руху, одна для громадського транспорту і дві – для інших учасників руху. Враховуючи зріст дітей, їх на дорозі практично не видно", – каже він.

Йдеться про перехід, що веде від фонтану перед Оперим до будинку №41 на проспекті Свободи. За словами Богдана Мільяра, за кілька метрів через проспект є ще кілька пішохідних переходів, тож ліквідація одного переходу не мала б сильно вплинути на пересування проспектом. Натомість міської комісії з безпеки дорожнього руху під час засідання заперечили пропозицію, зазначивши, що цим переходом користуються багато пішоходів.

Нагадаємо, Львівська міська рада заборонила діяльність будь-яких атракціонів майже на всій території історичного центру міста ще у червні 2017 року. Тоді йшлося про площу Ринок, територію біля Оперного театру та кілька центральних кварталів, обмежених вулицями Торговою, Наливайка, Січових Стрільців, Словацького, Стефаника, Дудаєва, проспектом Шевченка, вулицями Герцена, Франка та Підвальною. Згідно з положенням, на зазначених локаціях заборонено встановлювати надувні гірки, каруселі, тренажери, батути, а також здійснювати прокат дитячих автомобілів, гіроскутерів та ховербордів.


Во Львове предлагают ликвидировать пешеходный переход возле оперного театра. В "Муниципальной варте" говорят, что таким образом удастся ограничить работу машинок-аттракционов. Об этом сообщает "Твой город". 

В ЛКП "Муниципальная варта" предлагают ликвидировать пешеходный переход возле Оперного театра.

Как сообщил руководитель ЛКП Богдан Мильяр, он инициировал соответствующее решение на рассмотрение городской комиссии по безопасности дорожного движения, но его не поддержали. По словам Богдана Мильяра, таким образом удалось бы помешать проезду детских машинок к площади перед Оперным театром.

"Идея была очень простая и, на мой взгляд, вполне логична. У нас есть предпринимательница, у которой прокатный пункт с машинками-аттракционами на проспекте Свободы, 41. Она иногда выдает машинки возле Оперного театра, а иногда - через дорогу, из арки, на что реагирует "Муниципальная варта". Ребенок садится там в машинку и переезжает через дорогу от Оперного. Это очень опасно, потому что там три полосы движения, одна для общественного транспорта и две - для других участников движения. Учитывая рост детей, их на дороге практически не видно", - говорит он.

Речь идет о переходе, ведущем от фонтана перед Оперой к дому №41 на проспекте Свободы. По словам Богдана Мильяра, в нескольких метрах через проспект есть еще несколько пешеходных переходов, поэтому ликвидация одного перехода не повлияла бы сильно на передвижение п проспекту. Однако городская комиссии по безопасности дорожного движения во время заседания отвергла предложение, отметив, что этим переходом пользуются много пешеходов.

Напомним, Львовский городской совет запретил деятельность любых аттракционов почти на всей территории исторического центра города еще в июне 2017 года. Тогда речь шла о площади Рынок, территории возле Оперного театра и несколько центральных кварталов, ограниченных улицами Торговой, Наливайко, Сечевых Стрельцов, Словацкого, Стефаника, Дудаева, проспектом Шевченко, улицам Герцена, Франко и Подвальной. Согласно положению, на указанных локациях запрещено устанавливать надувные горки, карусели, тренажеры, батуты, а также осуществлять прокат детских автомобилей, гироскутерив и ховербордов.