У 2021 році Львівський обласний осередок ВГО "Українська спілка інвалідів - УСІ" , за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради, вперше почав знімати фільм. Партнером стала компанія XV-studio на чолі з Романом Мартином. Автор сценарію та режисер - Андрій Сніцарчук. Результатом спільного проєкту став комедійний короткометражний фільм під назвою «Неймовірно сліпий випадок», де у головних ролях – двоє незрячих хлопців.

 

 «У  головних ролях фільму – двоє незрячих  хлопців:  Михайло Петрів (Львів) та Василь Човбан (Мукачево). Акторів  для зйомок відбирали за результатами кастингу серед незрячих осіб. Відтак, режисер фільму Андрій Сніцарчук тривалий час працював з обома  незрячими  акторами-дебютантами  над  створенням образів своїх персонажів,  над  акторською  майстерністю тощо. Репетиції тривали як очно, так і в ZOOM», - повідомила Оксана Потимко, заслужена працівниця соціальної сфери України.

«Неймовірно  сліпий  випадок»  - це комедійний короткометражний фільм про  пригоди  двох  незрячих  друзів, які вміють жартувати над власним становищем  і  з гумором сприймати буденні проблеми. Це фільм про те, як  треба  і  як  не  треба  поводитися  з  незрячими людьми, але без  настанов  і  повчань.  Глядачеві  усе стає зрозуміло з комедійних сцен стрічки. Врешті, це фільм про різні сторони реального життя  незрячих  людей,  які,  як  і зрячі, мають симпатію до азарту та мрій. Увесь  фільм  просякнутий  комедійними  ситуаціями,  які  змушують  з посмішкою глянути  на  будь-яку  річ.  Фільм  пронизаний гумором і пародією.

Окрім двох незрячих акторів, у стрічці знімалися професійні актори та  артисти: Світлана Мелеш, Марта Кулай, Ярослав Нудик, Роман Федоришин,  Ярослав Киргач, Ігор Данчук та ін., а також незрячий учень Львівської  спецшколи №100 Остап Нестеровський.

Прем'єра фільму запланована на 15 листопада 2021 року в Першому українському театрі (вул. Гнатюка, 11) о 19:00 год. Глядачі  матимуть  нагоду  зустрітися  з  усією  знімальною групою та зробити   автограф-сесію  з  виконавцями  головних  ролей,  дізнатися секрети зйомок та плани знімальної групи на майбутнє.

Трейлер фільму: https://www.youtube.com/watch?v=IbKPas94YxQ