провалля25 жовтня депутати Львівської облради зберуться на позачергову сесію. Планується внести зміни до показників бюджету Львівщини за підсумками 9 місяців та вивчити ситуацію із проваллям у Стебнику. Загалом у порядку денному – 9 питань, пишуть "Варіанти".

"Ми обов'язково розглянемо питання по Стебнику за участю представників Фонду держмайна і безпосередньо власників рудника №2, де і сталась аварія. Минулої сесії ми виділили майже 2 млн грн на моніторингу ситуації на місці. Зараз хочемо розібратись, яких заходів вживає власник діючого рудника, хочемо почути від Фонду держмайна, хто буде винен за недотримання умов договору щодо утримання тієї шахти, де сталась аварія", – розповів голова Львівської облради Олександр Ганущин.

За його словами, облрада хоче дійти до рішення щодо двох електроліній та водогону, що поруч із проваллям, та щодо об'їзної дороги, яка забезпечить транспортне сполучення між Дрогобичем і Трускавцем, оминаючи зону карстових провалів біля Стебника.

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня, між м. Стебник і с. Модричі Дрогобицького району виник карстовий провал породи і землетрус. Внаслідок цього утворилось велике провалля. Причиною його виникнення є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.


25 октября депутаты Львовского облсовета соберутся на внеочередную сессию. Планируется внести изменения в показатели бюджета Львовщины по итогам 9 месяцев и изучить ситуацию с провалом в Стебнике. Всего в повестке дня - 9 вопросов.

"Мы обязательно рассмотрим вопрос по Стебнику с участием представителей Фонда госимущества и непосредственно владельцев рудника №2, где и произошла авария. На прошлой сессии мы выделили почти 2 млн грн на мониторинге ситуации на месте. Сейчас хотим разобраться, какие меры принимает владелец действующего рудника хотим услышать от Фонда госимущества, кто будет виноват за несоблюдение условий договора по содержанию той шахты, где произошла авария", - рассказал председатель Львовского облсовета Александр Ганущин.

Напомним, в ночь на 30 сентября, между г.. Стебник и с. Модричи Дрогобычского района возник карстовый провал породы и землетрясение. В результате образовалось большое пропасть. Причиной его возникновения является невыполнение мероприятий по консервации рудника № 2 ПАО "Стебницкое горно-химическое предприятие" Полиминерал ", что повлекло разрушение целиков.