трансграничное сотрудничество, проектыЛьвівщина отримала 6,5 млн євро від Євросоюзу на збереження та промоцію історико-культурної та природної спадщини. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради.

Нещодавно завершився конкурс проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, у якому загалом зі 17 проектів право на фінансування 10-х виборола Львівська область. Відтак на Львівщині реалізовуватимуть 10 проектів історико-культурної та природної спадщини за 6,5 млн євро, які виділяє Євросоюз.

"У 10 проектах зі 17 виграли представники органів місцевого самоврядування, комунальних закладів, органів державної влади з Львівщини. Мова йде про те, що з одного боку кордону і з іншого боку кордону лікарня, національний парк, міська, районна ради домовляються про спільний проект і реалізовують його як на українському, так і на польському боці. А у випадку зі Сокальським районом – ще й на боці Білорусі, оскільки програма є тристоронньою. Це є беззаперечний успіх для Львівщини", – розповів Олександр Ганущин.

Загалом за залучені 6,5 млн упродовж 2018-2020 років на Львівщині зберігатимуть пам'ятки історико-культурної спадщини у Підкамені, Уричі, Раві-Руській, Сколе, а також природоохоронні проекти реалізовуватимуть у Червонограді, Східниці, Добромилі, Сокальському районі та Яворівському національному парку.

Загалом зі 146 заявок, котрі подавалися на конкурс транскордонних проектів Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, перемогли 17 проектів. А зі загальної суми фінансування, 32 млн євро, Львівщина отримає 6,5 млн євро, що становить майже 20%. Серед 16 регіонів, які мали право брати участь у програмі, Львівщина стала лідером як за кількістю проектів, так і за обсягом залучених коштів.

Довідка SQ. Програма транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом, має на темі підтримку транскордонних процесів розвитку у 16 прикордонних регіонах Польщі, Білорусі та України, в тому числі на території Львівської області. Програма реалізується шляхом фінансування транскордонних партнерських проектів у таких пріоритетах як спадщина, доступність, безпека та кордонах. Загальний бюджет програми становить понад 180 мільйонів євро.

 

Евросоюз

Ця публікація була підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid). Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ІА "Status Quo" і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.


Львовщина получила 6,5 млн евро от Евросоюза на сохранение и популяризацию историко-культурного и природного наследия. Об этом сообщает пресс-служба Львовского областного совета.

Недавно завершился конкурс проектов Программы трансграничного сотрудничества Польша - Беларусь - Украина 2014-2020, в котором из 17 проектов право на финансирование 10-ти завоевала Львовская область. Поэтому на Львовщине будут реализовывать 10 проектов историко-культурного и природного наследия на 6,5 млн евро, которые выделяет Евросоюз.

"В 10 проектах по 17 выиграли представители органов местного самоуправления, коммунальных учреждений, органов государственной власти по Львовской области. Речь идет о том, что с одной стороны границы и с другой стороны границы больница, национальный парк, городской, районный советы договариваются о совместном проекте и реализуют его как на украинской, так и на польской стороне. А в случае с Сокальским районом - еще и на стороне Беларуси, поскольку программа является трехсторонним. Это бесспорный успех для Львовщины", - рассказал председатель Львовского облсовета Александр Ганущин.

Всего за привлеченные 6,5 млн на протяжении 2018-2020 годов на Львовщине сохранят памятники историко-культурного наследия в Подкамене, Уричи, Раве-Русской, Сколе, а также природоохранные проекты реализовывать в Червонограде, Трускавце, Добромиль, Сокольском районе и Яворовском национальном парка.

В целом, из 146 заявок, которые подавались на конкурс трансграничных проектов Польша - Беларусь - Украина 2014-2020, победили 17 проектов. А из общей суммы финансирования - 32 млн евро, Львовщина получит 6,5 млн евро, что составляет почти 20%. Среди 16 регионов, имеющих право участвовать в программе, Львовщина стала лидером как по количеству проектов, так и по объему привлеченных средств.

Справка SQ. Программа трансграничного сотрудничества Польша - Беларусь - Украина 2014-2020, финансируемого Европейским Союзом, имеет цель - поддержка трансграничных процессов развития в 16 приграничных регионах Польши, Беларуси и Украины, в том числе на территории Львовской области. Программа реализуется путем финансирования трансграничных партнерских проектов в таких приоритетах как наследие, доступность, безопасность и границах. Общий бюджет программы составляет более 180 000 000 евро.

 

 

Евросоюз

Эта публикация была подготовлена в рамках проекта "Продвижение реформ в регионы" при содействии Европейского Союза. (http://ec.europa.eu/europeaid). Содержание этой публикации является исключительной ответственностью ИА "Status Quo" и никоим образом не отражает точку зрения Европейского Союза.