налог, ставка, петицияЗнизити відсоткову ставку по Єдиному податку 1-ї групи - до 5%, 2-ї групи – до 10% просять у петиції, яка зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій

Автор петиції Лідія Коваль зазначає, що відповідно до п.293.2 ст.293 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) ставки єдиного податку для підприємців першої та другої груп встановлюються сільськими, селищними, міськими радами або радами об’єднаних територіальних громад у розрахунку на календарний місяць.

Виходячи з вище наведеного вона просить змінити ставки єдиного податку для підприємців першої та другої групи у наступних розмірах:

  • Для першої групи платників єдиного податку встановити ставку на рівні 5 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
  • Для другої групи платників єдиного податку встановити ставку 10 відсотків від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового року.

Снизить процентную ставку по Единому налогу 1-й группы - до 5%, 2-й группы - до 10% просят в петиции, зарегистрированной в Единой системе местных петиций

Автор петиции Лидия Коваль отмечает, что согласно п.293.2 ст.293 Налогового кодекса Украины (далее - НКУ) ставки единого налога для предпринимателей первой и второй групп устанавливаются сельскими, поселковыми, городскими советами или советами объединенных территориальных общин в расчете на календарный месяц.

Исходя из выше приведенного она просит изменить ставки единого налога для предпринимателей первой и второй группы в следующих размерах:

  • Для первой группы плательщиков единого налога установить ставку на уровне 5 процентов размера прожиточного минимума для трудоспособных лиц.
  • Для второй группы плательщиков единого налога установить ставку 10 процентов от размера минимальной заработной платы, установленной на 1 января налогового года.