менингит, ребенокУ Львові за кілька годин від менінгіту померла дворічна дитина з Дрогобиччини. Це перший випадок смерті від цієї інфекції на Львівщині у цьому році, пише ZAXID.NET

У реанімаційному відділенні Львівської обласної інфекційної лікарні померла дитина. Хлопчику виповнилося лише рік і 9 місяців. Причина смерті – важка форма менінгококової інфекції.

"Захворювання розвивалося стрімко. У дитини підвищилася температура, виникла блювота, з’явилися симптоми, які нагадували ентеровірусну чи гострі респіраторні інфекції. Дитину відвезли до лікарні в Меденичах Дрогобицького району. Але стан погіршувався, і дитину госпіталізували до Львова, в реанімаційне відділення Львівської обласної інфекційної лікарні", – повідомив Олег Когут заступник директора Львівського обласного лабораторного центру.

Дитина поступила у реанімаційне відділення 17 вересня по обіді, а вночі 18 вересня хлопчика не стало. Зараз працівники Центру будуть з’ясувати, з ким ця дитина була в контакті, можливо хтось з родичів контактував з людьми, що мали схожі симптоми. Їм пропонуватимуть обстеження.

Менінгококова інфекція, за словами лікарів, передається повітряно-крапельним шляхом. Цього року на Львівщині було вісім випадків цього захворювання. Серед хворих були і дорослі, і діти, хоч, здебільшого, менінгококова інфекція частіше вражає дітей, але не завжди вона так важко закінчується. Все залежить від стану імунітету, чи є супутні захворювання тощо.


Во Львове за несколько часов от менингита умер двухлетний ребенок с Дрогобыччины. Это первый случай смерти от этой инфекции на Львовщине в этом году, пишет ZAXID.NET. 

В реанимационном отделении Львовской областной инфекционной больницы умер ребенок. Мальчику было всего год и 9 месяцев. Причина смерти - тяжелая форма менингококковой инфекции.

"Заболевание развивалось стремительно. У ребенка поднялась температура, появилась рвота, появились симптомы, напоминающие энтеровирусную или острые респираторные инфекции. Ребенка отвезли в больницу в Меденичах Дрогобычского района. Но состояние ухудшалось, и ребенка госпитализировали во Львов, в реанимационное отделение Львовской областной инфекционной больницы", - сообщил Олег Когут заместитель директора Львовского областного лабораторного центра.

Ребенок поступил в реанимационное отделение 17 сентября в обед, а ночью 18 сентября мальчика не стало. Сейчас сотрудники Центра будут выяснить, с кем этот ребенок был в контакте, возможно, кто-то из родственников контактировал с людьми, имевшими схожие симптомы. Им предложат обследование.

Менингококковая инфекция, по словам врачей, передается воздушно-капельным путем. В этом году на Львовщине было восемь случаев этого заболевания. Среди больных были и взрослые, и дети, хоть в основном менингококковая инфекция чаще поражает детей, но не всегда она так тяжело заканчивается. Все зависит от состояния иммунитета, есть ли сопутствующие заболевания и тому подобное.