работники, проверки20 неоформлених працівників, які працювали в різних сферах господарювання, виявлено в серпні 2019 року під час фактичних перевірок фахівцями Головного управління ДФС у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Головне управлінням ДФС у Львівській області повідомляє, що у разі наявності та/або одержання ним інформації про використання праці найманих працівників без належного оформлення трудових відносин і виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету у нього виникає право на проведення фактичної перевірки.

Часто звернення громадян щодо порушень трудового законодавства надходять на контакт центр ДФС України в телефонному режимі і перенаправляються територіальним органам ДФС України для перевірки і відповідного реагування згідно з вимогами чинного законодавства.

Так у серпні 2019 року працівники відділу фактичних перевірок управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Львівській області на підставі звернення громадянина щодо можливих порушень трудового законодавства провели фактичну перевірку юридичної особи, яка здійснює діяльність телефонних центрів в Личаківському районі м. Львова, під час якої виявлено 12 громадян, які надавали послуги операторів контакт центру та були допущені до робочих місць без попереднього оформлення трудових договорів.

Поряд з цим при проведенні фактичної перевірки фізичної особи-підприємця, який надає послуги з громадського харчування в приміщенні ресторану виявлено ще 4 незареєстрованих найманих працівники (допуск працівників до робочих місць без попереднього оформлення трудових договорів).

На підставі аналізу інформації про використання земель сільськогосподарського призначення суб’єктами господарювання, використання трудових ресурсів, сплати податків, розрахункових норм продуктивності для вирощування сільгоспкультур, врожайності сільгоспкультур в розрізі районів Львівської області, територіальних громад та суб'єктів господарювання виявлено ризики невідповідностей використання трудових ресурсів сільгосппідприємствами, проведено аналіз валового збору врожаю та виявлено ще 4 незареєстрованих найманих працівника (допуск працівників до робочих місць без попереднього оформлення трудових договорів).

Матеріали перевірок скеровано на адресу Головного управління Держпраці у Львівській області для прийняття рішень згідно з чинним законодавством.


20 неоформленных работников, работавших в различных сферах хозяйствования, выявлено в августе 2019 во время фактических проверок специалистами Главного управления ДФС во Львовской области. Об этом сообщает пресс-служба ГУ ГФС во Львовской области.

Главное управление ГФС во Львовской области сообщает, что в случае наличия и/или получения им информации об использовании труда наемных работников без надлежащего оформления трудовых отношений и выплаты работодателями доходов в виде заработной платы без уплаты налогов в бюджет у него возникает право на проведение фактической проверки.

Часто обращение граждан о нарушениях трудового законодательства поступают на контакт центр ГФС Украины в телефонном режиме и перенаправляются территориальным органам ГФС Украины для проверки и соответствующего реагирования согласно требованиям действующего законодательства.

Так в августе 2019 сотрудники отдела фактических проверок управления налогов и сборов с физических лиц Главного управления ГФС во Львовской области на основании обращения гражданина о возможных нарушениях трудового законодательства провели фактическую проверку юридического лица, осуществляющего деятельность телефонных центров в Лычаковском районе г. Львова, под время которой выявлено 12 граждан, которые предоставляли услуги операторов контакт центра и были допущены к рабочим местам без предварительного оформления трудовых договоров.

Наряду с этим при проведении фактической проверки физического лица-предпринимателя, оказывающего услуги по общественному питанию в помещении ресторана обнаружено еще 4 незарегистрированных наемных работника (допуск работников к рабочим местам без предварительного оформления трудовых договоров).

На основании анализа информации об использовании земель сельскохозяйственного назначения субъектами хозяйствования, использования трудовых ресурсов, уплаты налогов, расчетных норм производительности для выращивания сельхозкультур, урожайности сельхозкультур в разрезе районов Львовской области, территориальных общин и субъектов хозяйствования выявлено риски несоответствий использования трудовых ресурсов сельхозпредприятиями, проведен анализ валового сбора урожая и выявлены еще 4 незарегистрированных наемных работника (Допуск работников к рабочим местам без предварительного оформления трудовых договоров).

Материалы проверок направлены в адрес Главного управления Гоструда во Львовской области для принятия решений в соответствии с действующим законодательством.