змеиная фермаНа Львівщині з'явилася унікальна ферма. Фермерське господарство "Західний равлик", розташоване у селі Солонка Львівської області, першим в Україні почало розводити змій на м'ясо, пише Agro Times.

За словами співвласниці ферми Ірини Юськевич, підприємство тримає близько 70 змій (вужевих та полозів). Змії ростуть три роки до їстівного стану. Їх годують свіжим мальком з рибних господарств (змія не їстиме несвіжого), перепелиними яйцями.

Ірина Юськевич впевнена, що зміїне м'ясо не стане масовим продуктом, але завжди знайдуться охочі спробувати щось нове. "Страва зі змії буде дорогою – орієнтовно 3-4 тис. грн за порцію", – зауважила вона.

Згодом на фермі планують розводити й отруйних плазунів.

Схожі зміїні ферми розвиваються в Узбекистані, Казахстані та на Далекому Сході. Плазунів вирощують не лише задля м'яса, а й для того, щоб отримати отруту для фармацевтики.


Фермерское хозяйство «Западная улитка», расположенное в селе Солонка Львовской области, первым в Украине начало разводить змей на мясо. По словам совладелицы фермы Ирины Юскевич, предприятие держит около 70 змей.

Змеи растут три года до съедобного состояния. Их кормят свежим мальком из рыбных хозяйств (змея не будет есть несвежего), перепелиными яйцами. Юскевич уверена, что змеиное мясо не станет массовым продуктом, но всегда найдутся желающие попробовать что-то новое. "Блюдо из змеи будет дорогим - ориентировочно 3-4 тыс. грн за порцию", - отметила она.

Впоследствии на ферме планируют разводить и ядовитых пресмыкающихся.

Похожие змеиные фермы развиваются в Узбекистане, Казахстане и на Дальнем Востоке. Пресмыкающихся выращивают не только ради мяса, но и для того, чтобы получить яд для фармацевтики.