Ягодин, пункт, граница, экспериментПункт пропуску “Ягодин“ – наступний після пунктів “Краківець” та “Рава-Руська”, де впроваджується експеримент із розділення потоку автотранспорту. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Прогнозуючи можливе збільшення кількості автотранспорту у пунктах пропуску через кордон у весняно-літній період, Державна прикордонна служба України вживає заходи, аби мінімізувати черги.

Наразі на кордоні з ЄС функціонує 18 міжнародних пунктів пропуску для автомобільного сполучення, більшість з яких на кордоні з Польщею та Угорщиною. В той же час кількість осіб і транспортних засобів суттєво перевищує проектні спроможності пунктів пропуску. Найбільше навантаження відмічається на польській ділянці, де щороку кількість автомобілів зростає на 400-700 тисяч, здебільшого легкових. Так, у 2013 році ця кількість становила 6 мільйонів автівок, а у 2016 році вже 12,3 мільйона. Водночас зі змінами правил Шенгенського кодексу віднині усі особи, що в’їжджають до країн Шенгену або виїжджають з них, піддаються ретельній перевірці.

Тому, за ініціативою Держприкордонслужби запроваджено експеримент з розмежування смуг руху транспорту перед пунктами пропуску “Рава-Руська“ та “Краківець“. Він передбачає відокремлення напрямків для транспортних засобів української та іноземної реєстрації, які прямують з України. В найближчий час експеримент також розпочнеться і  перед пунктом  пропуску  “Ягодин“.


Пункт пропуска "Ягодин" - следующий после пунктов "Краковец" и "Рава-Русская", где внедряется эксперимент по разделению потока автотранспорта. Об этом сообщает пресс-служба Госпогранслужбы Украины.

Прогнозируя возможное увеличение количества автотранспорта в пунктах пропуска через границу в весенне-летний период, Государственная пограничная служба Украины принимает меры, чтобы минимизировать очереди.

Сейчас на границе с ЕС функционирует 18 международных пунктов пропуска для автомобильного сообщения, большинство из которых на границе с Польшей и Венгрией. В то же время количество лиц и транспортных средств существенно превышает проектные способности пунктов пропуска. Наибольшая нагрузка отмечается на польском участке, где ежегодно количество автомобилей увеличивается на 400-700 тысяч, в основном легковых. Так, в 2013 году это количество составляло 6 млн автомобилей, а в 2016 году - уже 12,3 миллиона. Вместе с тем с изменением правил Шенгенского кодекса отныне все лица, въезжающие в страны Шенгена или выезжают из них, подвергаются тщательной проверке.

Поэтому, по инициативе Госпогранслужбы введен эксперимент по разграничению полос движения транспорта перед пунктами пропуска "Рава-Русская" и "Краковец". Он предусматривает отделение направлений для транспортных средств украинского и иностранного регистрации, следующих из Украины. В ближайшее время эксперимент также начнется и перед пунктом пропуска "Ягодин".