убийство, граница, пограничник, прокуратураУ військовій прокуратурі розповіли подробиці розслідування резонансного вбивства прикордонника. Про це повідомляє "Українське право". 

Військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України Віталій Горпинич повідомив, що 18 березня 2019 року о 12.48 у відділенні інспекторів прикордонної служби "Сянки» ВПС "Сянки" Мостиського прикордонного загону під час несення служби 20-річний солдат строкової служби, діючи умисно, маючи злочинний намір позбавити життя іншу людину, підбіг зі спини до старшини відділення інспекторів, 35-річного прапорщика, і здійснив впритул одиночний постріл у спину, в район грудної клітини, з автомату Калашникова. Потім підозрюваний ударив прапорщика, який після пострілу продовжував стояти, прикладом автомату у голову. А коли прапорщик упав, солдат почав наносити удари ногами у різні частини тіла, поки його не зупинили інші військовослужбовці, що були свідками події. По дорозі у лікарню прапорщик від смертельного поранення помер.

Підполковник юстиції Віталій Горпинич підкреслив, що підозрюваний пояснити причину своїх дії не зміг. Свідки повідомили, що конфлікту між військовими не було. За півроку служби до підозрюваного солдата зауважень не було. Призначені експертизи.

У прапорщика за лічені дні до убивства народилася перша дитина. Прапорщик служив у прикордонному загоні від 2006 року і характеризувався лише позитивно.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) здійснює Територіальне управлінням ДБР у м. Львові, а процесуальне керівництво – військова прокуратура Львівського гарнізону. Солдата затримано в порядку ст. 208 КПК України. Сьогодні підозрюваному має бути оголошено про підозру і вирішено питання про тримання під вартою без можливості звільнення під заставу.


В военной прокуратуре рассказали подробности расследования резонансного убийства пограничника. Об этом сообщает "Украинская право". 

Военный прокурор Львовского гарнизона Западного региона Украины Виталий Горпинич сообщил, что 18 марта 2019 в 12.48 в отделении инспекторов пограничной службы "Сянки»" ВВС "Сянки" Мостисского пограничного отряда во время несения службы 20-летний солдат срочной службы, действуя умышленно, имея преступный умысел лишить жизни другого человека, подбежал со спины к старшине отделения инспекторов, 35-летнего прапорщика, и совершил вплотную одиночный выстрел в спину, в район грудной клетки, из автомата Калашникова. Затем подозреваемый ударил прапорщика, который после выстрела продолжал стоять, прикладом автомата в голову. А когда прапорщик упал, солдат начал наносить удары ногами в разные части тела, пока его не остановили другие военнослужащие, которые были свидетелями происшествия. По дороге в больницу прапорщик от смертельного ранения умер.

Виталий Горпинич подчеркнул, что подозреваемый объяснить причину своих действия не смог. Свидетели сообщили, что конфликта между военными не было. За полгода службы к подозреваемому солдата замечаний не было. Назначены экспертизы.

У прапорщика за несколько дней до убийства родился первый ребенок. Прапорщик служил в пограничном отряде с 2006 года и характеризовался только положительно.

Досудебное расследование в указанном уголовном производстве по ч. 1 ст. 115 УК Украины (умышленное убийство) осуществляет Территориальное управлением ГБР в м. Орел, а процессуальное руководство - военная прокуратура Львовского гарнизона. Солдата задержан в порядке ст. 208 УПК Украины. Сегодня подозреваемому должно быть объявлено о подозрении и решен вопрос о содержании под стражей без возможности освобождения под залог.