Міський голова Львова Андрій Садовий під час апаратної наради дав доручення виключати з перспективної схеми розміщення МАФи, які торгують алкоголем.

«Потрібно провести окрему, більше предметну зустріч щодо продажу алкоголю у місцях роздрібної торгівлі. Сергій Бабак, Ірина Маруняк, Ірина Кулинич разом з податковою інспекцією та поліцією повинні продумати робочі групи щодо вирішення цих питань. Ми повинні вийти на зовсім інші показники. Також Любомир Зубач повинен на наступне пленарне засідання сесії ЛМР всі факти торгівлі алкоголем у МАФах взяти до уваги та виключити їх з перспективного плану розміщення. Потрібно підготувати чіткі доручення. Будь-який МАФ, який торгує алкоголем, негайно потрібно ліквідовувати. Також у нас з’явилися деякі незаконні МАФи. Потрібно всі їх дозволи рішенням виконкому поскасовувати. Нам треба демонтувати декілька сотень МАФів, для цього потрібне спеціалізоване обладнання. Якщо треба щось докупити — докупіть, адже це має бути серйозна кампанія", — наголосив Андрій Садовий, мер Львова.

Відтак, мер уточнив, що йде мова про МАФи на вул. Миколайчука біля лікарні швидкої медичної допомоги, а також МАФ на вул. Мазепи, 13.

«Ми зараз в межах робочої групи фіналізуємо перелік МАФів, які працюють у правовому полі, а всі інші будуть підлягати демонтажу. Ми зараз запроваджуємо процедуру адміністративного демонтажу незаконних МАФів, без рішення суду. Це допускає чинне законодавство. Прошу представників поліції нам сприяти у цьому процесі», — сказав Любомир Зубач, заступник міського голови з містобудування.

Як уточнили у департаменті економічного розвитку, у порівнянні з 2016 роком, у 2019 році динаміка кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння, зменшилась на 80% - від 152 у 2016 році до 31 у 2019 році.