У Львові затвердили Комплексний план протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, на територію м. Львова, м. Винники, смт. Брюховичі і смт. Рудно у 2020 році. Також утворено тимчасовий оперативний штаб. Відповідне рішення прийняли сьогодні під час позапланового засідання міської комісії з питань ТЕБ і НС.

«При правильній організації протиепідемічних заходів, цю проблему можна подолати, і не потрібно панікувати. Розроблений план комплексних заходів, який передбачає створення оперативного штабу, низку превентивних, профілактичних, роз’яснювальних заходів, а також підготовку матеріальної бази в разі, якщо, все ж таки, буде зафіксовано такі випадки захворювання. В закладах охорони здоров’я проведені відповідні навчання персоналу, створений запас засобів індивідуального захисту, зокрема й захисні костюми, які треба використовувати. Тому якщо ми всі чітко будемо виконувати положення, які затверджені у плані, все буде добре", — зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров'я ЛМР.

Також при Львівському міському відділі обласного лабораторного центр МОЗ України створено дві бригади швидкого реагування в разі виявлення коронавірусної інфекції.

«Проведені семінарські заняття з усіма медпрацівниками лабораторних центрів області, з медпрацівниками аеропортів, залізниці щодо профілактики коронавірусу. При лабораторному центрі створені дві бригади швидкого реагування, в які входять два епідеміолога, один фельдшер, один дезінфекціоніст та водій. Усі забезпечені костюмами біологічного захисту, проінстуктовані, як працювати в ситуації, якщо будуть ускладнення. Поки жодних підозр на захворювання не зареєстровано», — зауважила Галина Михальчук, завідувачка Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».