кот, подростки, видео, расследованиеУ Львові поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом виявленого відеозапису в соціальній мережі.

Як розповіли у прес-службі Патрульної поліції Львівської області, в соціальній мережі інтернет, в одній зі спільнот, в якій допомагають тваринам, опублікували відеозапис, на якому двоє неповнолітніх кидають кішку з 9 поверху будівлі.

Даний інцидент викликав резонанс у користувачів інтернету. Небайдужий чоловік написав листа на сторінку патрульної поліції у Львівській області. Попри те, що не було викликів на 102 і на той момент ніхто із заявами не звертався, прес-служба Патрульної поліції разом з 1 батальйоном почали пошуки. Спільними зусиллями вирахували будівлю, де відбулася подія, та осіб, які це вчинили. За лічені хвилини адреси, де проживають підлітки, передали екіпажам. Патрульні поїхали до них додому. Мама одного із хлопців була вражена від почутого. Її 16-річний син визнав, що дійсно знімав подію на відео. На місце викликали слідчих Шевченківського відділу поліції. Також, слідчі отримали заяву при вчинення злочину від небайдужих громадян.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, відео зробили двоє львів‘ян віком 15 та 16 років, учні одного з училищ Львова. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.300 (ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі. Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, в Україні за жорстоке поводження із тваринами передбачена відповідальність у Кримінальному кодексі. Крім того, у серпні 2017 року набув чинності закон щодо впровадження гуманного ставлення до тварин. Відповідно до прийнятого закону, жорстоке поводження визначається як "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що завдало їм фізичні страждання, тілесні ушкодження, каліцтва або призвело до загибелі".


Во Львове полицейские открыли уголовное производство по факту выявленной видеозаписи в социальной сети.

Как рассказали в пресс-службе патрульной полиции Львовской области, в социальной сети интернет, в одном из сообществ, в котором помогают животным, опубликовали видеозапись, на которой двое несовершеннолетних бросают кошку с 9 этажа здания.

Данный инцидент вызвал резонанс у пользователей интернета. Неравнодушный человек написал письмо на страницу патрульной полиции во Львовской области. Несмотря на то, что не было вызовов на 102 и на тот момент никто с заявлениями не обращался, пресс-служба патрульной полиции вместе с 1-м батальоном начали поиски. Совместными усилиями вычислили здание, где произошло событие, и лиц, которые это сделали. За считанные минуты адреса, где проживают дети, передали экипажам. Патрульные поехали к ним домой. Мама одного из ребят была поражена от услышанного. Ее 16-летний сын признал, что действительно снимал событие на видео. На место вызвали следователей Шевченковского отдела полиции. Также следователи получили заявление при совершении преступления от неравнодушных граждан.

Как сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области, видео сделали двое львовян в возрасте 15 и 16 лет, учащиеся одного из училищ Львова. По данному факту открыто уголовное производство по ч.1 ст.300 (ввоз, изготовление или распространение произведений, пропагандирующих культ насилия и жестокости, расовую, национальную или религиозную нетерпимость и дискриминацию) Уголовного кодекса Украины. Максимальное наказание, предусмотренное санкцией статьи, - до трех лет ограничения свободы. Проводится досудебное расследование.

Напомним, в Украине за жестокое обращение с животными предусмотрена ответственность в Уголовном кодексе. Кроме того, в августе 2017 вступил в силу закон о введении гуманного отношения к животным. Согласно принятому закону, жестокое обращение определяется как "издевательство над животными, в том числе бездомными, повлекшее муки, что нанесло им физические страдания, телесные повреждения, увечья или привело к гибели".