трамвай, петицияВ Єдиній системі місцевих петиції зареєстрована пропозиція пришвидшити  проїзд трамваю №8 на ділянці від школи №27 до Стрийського базару (напрямок Сихів - центр) шляхом організації окремих смуг для ГТ і приватного транспорту

За словами автора петиції Марії Паньків, всі трамваї, що рухаються з Сихова, особливо в годину пік, зупиняються і простоюють, починаючи від коледжу Труша.

"Просимо забезпечити виділену смугу для трамваїв та іншого громадського транспорту на ділянці маршруту трамваю №8 від школи №27 (вул. Іларіона Свенціцького) до Стрийського базару (вул. І.Франка), а також біля коледжу ім. І.Труша (вул. В. Стуса) для того, щоб трамвай міг безперешкодно проїжджати зазначену ділянку, не стоячи в заторах. Дане рішення можливо втілити, лише заборонивши зупинку і стоянку приватного транспорту на даній ділянці і можливістю руху вивільненою смугою приватного транспорту. В такому випадку прохідність вулиці для приватного транспорту не зменшиться, а прохідність ГТ значно збільшиться", - зазначає вона.

За словами авторки петиції, на даній ділянці щодня паркується близько 30-ти авто.

"Але зручність для 3- десятків мешканців не можна порівняти з зручністю для тисяч мешканців Сихова, Нового Львова, які щоденно користуються трамваєм №8", - йдеться у петиції.


В Единой системе местных петиций зарегистрировано предложение ускорить проезд трамвая №8 на участке от школы №27 до Стрыйского рынка (направление Сыхов - центр) путем организации отдельных полос для ОТ и частного транспорта. 

По словам автора петиции Марии Панькив, все трамваи, движущиеся с Сыхова, особенно в час пик, останавливаются и простаивают, начиная от колледжа Труша.

"Просим обеспечить выделенную полосу для трамваев и другого общественного транспорта на участке маршрута трамвая №8 от школы №27 (ул. Илариона Свенцицкого) до Стрыйского рынка (ул. И. Франко), а также у колледжа им. И.Труша (ул. В. Стуса) для того, чтобы трамвай мог беспрепятственно проезжать указанный участок, не стоя в пробках. Данное решение возможно воплотить, лишь запретив остановку и стоянку частного транспорта на данном участке и возможностью движения высвобожденной полосой частного транспорта. В таком случае проходимость улицы для частно го транспорта не уменьшится, а проходимость ГТ значительно увеличится", - отмечает она.

По словам автора петиции, на данном участке ежедневно паркуется около 30 авто.

"Но удобство для 3-х десятков жителей нельзя сравнить с удобством для тысяч жителей Сыхова, Нового Львова, которые ежедневно пользуются трамваем №8", - говорится в петиции.