Остановки, коляски, люди с особыми потребностями​Дві зупинки громадського транспорту на вул. Дорошенка в центрі Львова зроблять зручними для людей з особливими потребами.

Таке рішення ухвалила міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Рішення комісії стосується зупинок за адресами вул. Дорошенка, 9 та 12, повідомляє zaxid.net

"На вул. Дорошенка трамвайні колії розташовані близько до тротуарів, і є можливість влаштувати посадкові платформи на рівні сходинки трамвая", – розповів керівник відділу стійких транспортних систем ЛКП "Львівавтодор" Ігор Могила.

У місцях зупинок тротуар піднімуть і розширять таким чином, що з нього можна було безперешкодно потрапляти до низькопідлогового трамвая або на першу сходинку звичайного трамвая. Зокрема, це потрібно для людей на візках.

Такі ж підвищені зупинки роблять на вул. Київській, яку наразі ремонтують. Крім того, підняті зупинки облаштовують за маршрутом трамвая на Сихів.


Две остановки общественного транспорта на ул. Дорошенко в центре Львова сделают удобными для людей с особыми потребностями.

Такое решение приняла городская комиссия по безопасности дорожного движения.

Решение комиссии касается остановок по адресам ул. Дорошенко, 9 и 12, сообщает zaxid.net

"На ул. Дорошенко трамвайные пути расположены близко к тротуарам, и есть возможность устроить посадочные платформы на уровне ступени трамвая!, - рассказал руководитель отдела устойчивых транспортных систем ЛКП "Львовавтодор" Игорь Могила.

В местах остановок тротуар поднимут и расширят таким образом, что из него можно было беспрепятственно попадать в низкополольный трамвай или на первую ступеньку обычного трамвая.

Такие же повышенные остановки делают на ул. Киевской, которую сейчас ремонтируют. Кроме того, поднятые остановки обустраивают по маршруту трамвая на Сихов.