мусор, площадка, ДрогобычНа вулиці Гайдамацькій у Дрогобичі облаштують майданчик для збору великогабаритних відходів. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради. 

Як зазначають у прес-службі, попри вжиті всі можливі заходи, комунальні служби не встигають вивозити сміття з міста. Окрім накопичення ТПВ на сміттєвих майданчиках міста, часто помітно залишені старі великогабаритні речі: шафи, дивани, сантехніку. Також часто мешканці викидують гілки дерев.

До сміттєвої кризи у Дрогобичі комунальне підприємство "Комбінат міського господарства" надавало послугу з окремого вивезення цих великогабаритних відходів. Для цього було достатньо звернутися мешканцям міста у КП "КМГ" та замовити цю послугу. Однак не завжди охочі утилізувати великогабаритні відходи користувалися цією послугою.

В умовах сьогодення керівництво КП "КМГ" звернулося до міської ради з проханням виділи окрему ділянку на теренах міста Дрогобича під облаштування майданчика для збору великогабаритних відходів. За словами керівника КП "КМГ", облаштування цього майданчика зменшить об’єм накопиченого великогабаритних відходів на сміттєвих майданчиках міста.

Відтак 23 серпня 2018 року Дрогобицька міська рада прийняла рішення № 1330 "Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для облаштування місця складування великогабаритних відходів". Такими чином для КП "КМГ" відведено земельну ділянку площею 2 гектари на вулиці Гайдамацькій під складування великогабаритних відходів.

"Облаштування майданчиків для збору великогабаритного сміття — світова практика. Станом на сьогодні триває процес виготовлення технічної документації. Після цього буде облаштовано під’їзну дорогу до цієї ділянки та сам майданчик. Більше того, сьогодні ми продовжуємо надавати послугу з вивезення великогабаритних відходів, адже це суттєво зменшує об’єм сміття на вулицях міста".

Керівник КП "КМГ" Андрій Янів

Після облаштування такого майданчика у Дрогобичі кожен мешканець зможе самостійно доставити великогабаритні відходи для їх утилізації або ж замовити цю послугу, зателефонувавши за номером (03244) 3-79-27.


На улице Гайдамацкой в ​​Дрогобыче обустроят площадку для сбора крупногабаритных отходов. Об этом сообщает пресс-служба Дрогобычского городского совета. 

Как отмечают в пресс-службе, несмотря на принятые все возможные меры, коммунальные службы не успевают вывозить мусор из города. Кроме накопления ТБО на мусорных площадках города, часто заметно оставленные старые крупногабаритные вещи: шкафы, диваны, сантехнику. Также часто жители выбрасывают ветви деревьев.

До мусорного кризиса в Дрогобыче коммунальное предприятие "Комбинат городского хозяйства" предоставляло услугу по отдельному вывоз этих крупногабаритных отходов. Для этого достаточно было обратиться жителям города в КП "КМГ" и заказать эту услугу. Однако не всегда желающие утилизировать крупногабаритные отходы пользовались этой услугой.

В современных условиях руководство КП "КМГ" обратилось в городской совет с просьбой выделить отдельный участок на территории города Дрогобыча под обустройство площадки для сбора крупногабаритных отходов. По словам руководителя КП "КМГ", обустройство этой площадки уменьшит объем накопленного крупногабаритных отходов на мусорных площадках города.

Поэтому 23 августа 2018 года Дрогобычский городской совет принял решение № 1330 "О предоставлении разрешения на разработку проекта землеустройства по отводу земельного участка для обустройства места складирования крупногабаритных отходов". Такими образом для КП "КМГ" отведен земельный участок площадью 2 гектара на улице Гайдамацкой под складирование крупногабаритных отходов.

"Обустройство площадок для сбора крупногабаритного мусора - мировая практика. На сегодня продолжается процесс изготовления технической документации. После этого будет обустроена подъездная дорога к этому участку и сама площадка. Более того, сегодня мы продолжаем предоставлять услугу по вывозу крупногабаритных отходов, ведь это существенно уменьшает объем мусора на улицах города".

Руководитель КП "КМГ" Андрей Янов

После обустройства такой площадки в Дрогобыче каждый житель сможет самостоятельно доставить крупногабаритные отходы для их утилизации или заказать эту услугу, позвонив по телефону (03244) 3-79-27.