ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища ЛМР у вересні розпочне новий набір заявок від мешканців в програму співфінансування оновлення історичних вікон і брам. Заявки прийматимуть на реставрацію брам будинків в історичному ареалі, вік яких не менше 80 років.

«Якщо торік ми набрали 50 заявок на оновлення брам та 20 заявок на оновлення вікон, то цьогоріч ми не робимо жодних обмежень, а доповнюємо цей перелік новими заявкам на реставрацію, які будемо опрацьовувати у найближчі роки», – розповів директор ЛКП «Бюро спадщини» управління охорони історичного середовища Павло Богайчик.

Учасниками нового набору стануть мешканці, які зголосяться через центри надання адміністративних послуг м. Львова винятково у дні з 1 по 15 вересня.

При реставрації брам 70% вартості робіт будуть оплачені з міського бюджету, а 30% – сплачують мешканці, а при відновленні вікон за цією програмою 60% сплатить місто і 40% – мешканці, а при заміні пластикових вікон на дерев’яні частка співфінансування становить 50% на 50%.

Нову чергу сформують із звернень, які надійдуть у порядку живої черги, лише через ЦНАП, виключно у дні з 1 по 15 вересня 2021 р.

Нагадаємо, що Програма співфінансування оновлення історичних вікон і брам діє з 2018 р. В рамках програми співфінансування протягом 2018-2020 рр. було відновлено 107 брам 96 вікон і балконних дверей. В цьому році вже встигли відновити 23 брами. Наразі 16 брам та 20 вікон є в роботі.

Дізнатися як подати заявку можна на сайті ЛКП «Бюро спадщини» у розділі Львів’янину – «Співфінансування».