ДТП, электроопораУ Жовківському районі водій "ВАЗ" врізався в електроопору та загинув на місці події, його 15-річний син госпіталізований.

ДТП сталася 17 липня, близько 19:00, у с. Туринка Жовківського району.

Як повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА, водій автомобіля "ВАЗ", мешканець с. Глинськ 1980 року народження, рухаючись по дорозі, не справився з управлінням та здійснив зіткнення з електричною опорою. Внаслідок ДТП водій загинув на місці події. Пасажир автомобіля - мешканець с. Глинськ 2004 року народження із численними травмами (ЗЧМТ, СГМ, забійна рана тім’яної ділянки голови, перелом кісток лівого передпліччя) у стані середнього ступеня важкості, госпіталізований в Жовківську ЦРЛ.

Обставини події встановлюються.

Львівські рятувальники повідомляють, що потерпілий пасажир – син загиблого водія.

Як повідомили у відділу комунікації поліції Львівської області, ДТП сталася під час переслідування "Жигулі" патрульними.

"Під час патрулювання екіпаж групи реагування патрульної поліції Жовківського відділення поліції помітив автомобіль ВАЗ-2101, водій якого рухався з порушеннями Правил дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу, далі на узбіччя і ледь не з’їхав у кювет. На вимогу правоохоронців зупинитись водій не відреагував, а навпаки, збільшивши швидкість, намагався втекти. Поліцейські, увімкнувши проблискові маячки та звуковий сигнал, почали переслідування, проте їх численні вимоги зупинитись водій далі ігнорував. В якийсь момент, рухаючись з високою швидкістю, водій "Жигулів" не впорався з керуванням, внаслідок чого автомобіль зіткнувся з опорою лінії електропередач. Один з поліцейських відразу почав надавати першу домедичну допомогу водію та пасажиру, потерпілим внаслідок ДТП, а його напарник викликав на місце події лікарів швидкої медичної допомоги, рятувальників та повідомив у чергову частину Жовківського відділення поліції", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановлюють обставини події, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України. Проводиться досудове розслідування, призначені експертизи.

c4cd9d6889141d5f86827d5f698f3f3e.jpg


В Жовковском районе водитель "ВАЗ" врезался в электроопору и погиб на месте происшествия, его 15-летний сын госпитализирован.

ДТП произошло 17 июля, около 19:00, в с. Туринка Жовковского района.

Как сообщает Департамент по вопросам гражданской защиты Львовской ОГА, водитель автомобиля "ВАЗ", житель с. Глинск 1980 года рождения, двигаясь по дороге, не справился с управлением и совершил столкновение с электрической опорой. В результате ДТП водитель погиб на месте происшествия. Пассажир автомобиля - житель с. Глинск 2004 года рождения с многочисленными травмами (ЗЧМТ, СГМ, рана теменной области головы, перелом костей левого предплечья) в состоянии средней степени тяжести госпитализирован в Жовковскую ЦРБ.

Обстоятельства происшествия устанавливаются.

Львовские спасатели сообщают, что пострадавший пассажир - сын погибшего водителя.

Как сообщили в отделе коммуникации полиции Львовской области, ДТП произошло во время преследования "Жигули" патрульными.

"Во время патрулирования экипаж группы реагирования патрульной полиции Жовковского отделения полиции заметил автомобиль ВАЗ-2101, водитель которого двигался с нарушениями Правил дорожного движения, выехал на встречную полосу, дальше на обочину и едва не съехал в кювет. На требование правоохранителей остановиться водитель не отреагировал, а наоборот, увеличив скорость, пытался скрыться. Полицейские, включив проблесковые маячки и звуковой сигнал, начали преследование, однако их многочисленные требования остановиться водитель дальше игнорировал. В какой-то момент, двигаясь с высокой скоростью, водитель "Жигулей" не справился с управлением, в результате чего автомобиль столкнулся с опорой линии электропередач. Один из полицейских сразу начал оказывать первую домедицинскую помощь водителю и пассажиру, пострадавшим в результате ДТП, а его напарник вызвал на место происшествия врачей скорой медицинской помощи, спасателей и сообщил в дежурную часть Жовковского отделения полиции", - говорится в сообщении.

Правоохранители устанавливают обстоятельства происшествия, открыто уголовное производство по ч.2 ст.286 (нарушение правил безопасности дорожного движения) УК Украины. Проводится досудебное расследование, назначены экспертизы.