участник боевых действий, ДТП, судСихівський районний суд м. Львова виніс вирок учаснику бойових дій, який сів за кермо на підпитку та скоїв ДТП. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 7 серпня 2016 року о 19:00. Як зазначається у матеріалах справи, обвинувачений сів за кермо автомобіля у стані алкогольного сп'яніння та на вул. І. Франка, неподалік будинку № 135, перевищив допустиму швидкість у населеному пункті (рухався зі 86…89 км/год,), перетнув суцільну лінію дорожньої розмітки та зустрічну смугу руху, виїхав за межі проїзної частини дороги на тротуарну доріжку, яка знаходилась зліва по ходу його руху, та врізався у дерево. Внаслідок ДТП його пасажир отримав перелом правої кульшової западини, закритий звих правої стегнової кістки, що відносяться до середньої тяжкості за ознакою тривалого розладу функції правої ноги. До речі, обвинувачений протягом 2016 року вже неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, в тому числі двічі - за керування транспортним засобом в стані алкогольного спяніння.

Допитаний в судовому засіданні підтвердив, що того дня з потерпілим, якого знає близько двох років, випили 200 г горілки на двох, після чого він сів за кермо. Повністю визнає себе винуватим у вчиненні інкримінованого злочину, у вчиненому щиро кається, просить суд його суворо не карати, врахувати те, що він є учасником бойових дій, має на утриманні малолітню дитину, частково відшкодував потерпілому заподіяну шкоду в сумі 3000 грн. та попросив у нього пробачення.

Враховуючи це, Сихівський районний суд м. Львова визнав винним обвинуваченого за ч.1 ст.286 КК України та призначив покарання один рік обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на два роки. Проте звільнив від відбування основного покарання, встановивши іспитовий строк один рік. Також засуджений повинен сплатити 2722,6 грн. витрат на залучення експерта. Автомобіль, за рішенням суду, залишився у винуватця ДТП.


Железнодорожный районный суд. Львова вынес приговор участнику боевых действий, который сел за руль в нетрезвом состоянии и совершил ДТП. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Дорожно-транспортное происшествие произошло 7 августа 2016 года в 19:00. Как следуте из материалов дела, обвиняемый сел за руль в состоянии алкогольного опьянения и на ул. И. Франко, недалеко от дома № 135, превысил допустимую скорость в населенном пункте (двигался со скоростью 86 ... 89 км / ч,), пересек сплошную линию дорожной разметки и встречную полосу движения, выехал за пределы проезжей части на тротуарную дорожку, которая находилась слева по ходу его движения, и врезался в дерево. В результате ДТП его пассажир получил перелом правой вертлужной впадины, закрытый вывих правой бедренной кости. Эти травмы относятся к средней степени тяжести. Кстати, обвиняемый в течение 2016 года уже неоднократно привлекался к административной ответственности, в том числе дважды - за управление транспортным средством в состоянии алкогольного опьянения.

В судебном заседании подтвердил, что в тот день с потерпевшим, которого знает около двух лет, выпили 200 г водки на двоих, после чего он сел за руль. Полностью признает себя виновным в совершении инкриминируемого преступления, в содеянном искренне раскаивается, просит суд его строго не наказывать и учесть то, что он является участником боевых действий, имеет на иждивении малолетнего ребенка, частично возместил потерпевшему причиненный вред в сумме 3000 грн. и попросил у него прощения.

Учитывая это, Железнодорожный районный суд. Львова признал виновным обвиняемого по ч.1 ст.286 УК Украины и назначил наказание один год ограничения свободы с лишением права управлять транспортными средствами сроком на два года. Однако освободил от отбывания основного наказания, установив испытательный срок один год. Также осужденный должен уплатить 2722,6 грн. затрат на привлечение эксперта. Автомобиль, по решению суда, остался у виновника ДТП.