убит солдатНа Львівщині військового убив його товариш по службі. Трагедія сталас 9 червня, повідомили у Державному бюро розслідувань.

За попередньою інформацією, військовослужбовець однієї із військових частин на Львівщині, порушивши правила поводження зі зброєю, необережно натиснув на спусковий гачок. Ці дії призвели до пострілу та вогнепального поранення іншого військовослужбовця, який після отриманої травми помер у Яворівській районної лікарні.

Слідчі повідомили солдатові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).

11 червня 2019 року, за клопотанням слідчого ДБР, ухвалою слідчого судді до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. У разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 10 років.


На Львовщине военного убил его сослуживец. Трагедия произошла 9 июня, сообщили в Государственном бюро расследований.

По предварительной информации, военнослужащий одной из воинских частей на Львовщине, нарушив правила обращения с оружием, неосторожно нажал на спусковой крючок. Эти действия привели к выстрелу и огнестрельного ранения другого военнослужащего, после полученной травмы скончался в Яворивской районной больнице.

Следователи сообщили солдату о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 2 ст. 414 Уголовного кодекса Украины (нарушение правил обращения с оружием, а также с веществами и предметами, представляющими повышенную опасность для окружающих). 11 июня 2019, по ходатайству следователя ГБР, постановлением следственного судьи к подозреваемому применена мера пресечения в виде содержания под стражей.

Досудебное расследование продолжается. В случае доказательства вины, военнослужащему грозит наказание в виде лишения свободы сроком от 2 до 10 лет.