акция, татары, депортацияСьогодні, 18 травня, на площі Ринок організували пам’ятні заходи, присвячені 75-тій річниці депортації кримськотатарського народу. Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв депортації кримських татар.

У межах заходу презентували виставку картин кримськотатарського художника та організували флешмоб "Крим-Україна-Європа".

Як розповіли у прес-службі Львівської міської ради. сьогодні, також відзначають День Європи. З нагоди цих двох дат, на площі Ринок організували тематичну акцію-флешмоб "Крим-Україна-Європа", показавши, що Крим — це Україна, а Україна — це Європа.

Зокрема, під час групової акції-флешмобу "Крим-Україна-Європа" символічно поєднали три прапори: національних українського і кримськотатарського, а також прапора Європейського Союзу.

Окрім того, біля Центру туристичної інформації відкрили символічний вуличний знак до пам’ятної дати. А вже о 18.00 у "Дзизі" відбудеться допрем’єрний показ українського історичного документального фільму "1944".

Також сьогодні Львів долучився до відзначення Дня Європи в Україні. У межах святкувань, зокрема, у міській раді презентували документ, напрацьований активною молоддю під час воркшопу "Львів молодіжний — що варто зробити?". Згодом документ доопрацюють, а його найкращі ідеї стануть основою міської молодіжної стратегії.

9259b431f20dddd52c50abc2f1423f63.md.jpg 96b615a44e66866cee47c6a7556e4c24.md.jpg 74be125090714b7d62e70a05bc7b2208.md.jpg


Сегодня, 18 мая, на площади Рынок организовали памятные мероприятия, посвященные 75-й годовщине депортации крымскотатарского народа. Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

Присутствующие минутой молчания почтили память жертв депортации крымских татар.

В рамках мероприятия презентовали выставку картин крымскотатарского художника и организовали флешмоб "Крым-Украина-Европа".

Как рассказали в пресс-службе Львовского городского совета. сегодня, также отмечают День Европы. По случаю этих двух дат, на площади Рынок организовали тематическую акцию-флешмоб "Крым-Украина-Европа", показав, что Крым - это Украина, а Украина - это Европа.

В частности, во время групповой акции-флешмоба "Крым-Украина-Европа" символически соединили три флага: национальных украинского и крымскотатарского, а также флага Европейского Союза.

Кроме того, у Центра туристической информации открыли символический уличный знак к памятной дате. А уже в 18.00 в "Дзыге" состоится допремьерный показ украинского исторического документального фильма "1944".

Также сегодня Львов присоединился к празднованию Дня Европы в Украине. В рамках празднования, в частности, в городском совете презентовали документ, наработанный активной молодежью во время воркшопа "Львов молодежный - что стоит сделать?". Впоследствии документ доработают, а его лучшие идеи станут основой городской молодежной стратегии.