граната, прохожий, магазинВ Буському районі поліцейські вилучили у зловмисника та знешкодили гранату. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік лякав боєприпасом перехожих. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

В Буське відділення поліції 16 березня о 18.45 надійшло повідомлення про те, що у селищі Красне біля магазину ходить нетверезий чоловік з гранатою у руці.  

На місце події виїхав наряд сектору реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група, вибухотехніки та працівники інших підрозділів. Правоохоронці встановили особу  зловмисника - 35-річного місцевого мешканця. За словами чоловіка, він взяв гранату у 51-річного жителя району, котрий нібито знайшов її у лісі близько двох років тому та зберігав вдома. Вибухотехніки вилучили та знешкодили гранату "Ф-1".

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Вчинення цього злочину карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Досудове розслідування триває.


В Бусском районе полицейские изъяли у злоумышленника и обезвредили гранату. Находясь в состоянии алкогольного опьянения, мужчина пугал боеприпасом прохожих. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

В Бусское отделения полиции 16 марта в 18.45 поступило сообщение о том, что в поселке Красное возле магазина ходит нетрезвый мужчина с гранатой в руке.

На место происшествия выехал наряд сектора реагирования патрульной полиции, следственно-оперативная группа, взрывотехники и работники других подразделений. Правоохранители установили личность злоумышленника - 35-летнего местного жителя. По словам мужчины, он взял гранату у 51-летнего жителя района, который якобы нашел ее в лесу около двух лет назад и хранил дома. Взрывотехники изъяли и обезвредили гранату "Ф-1".

По факту открыто уголовное производство по ч.1 ст. 263 Уголовного кодекса Украины (незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывчатыми веществами). Совершение этого преступления наказывается лишением свободы на срок от трех до семи лет.

Досудебное расследование продолжается.