Збереження футбольної команди у місті є пріоритетним питанням для Львова. Місто і надалі підтримуватиме розвиток дитячого футболу та ініціюватиме створення народної команди, заявив Андрій Садовий.

«Я з радістю прийду у неділю на гру «Карпат» із Дніпром. Наскільки я знаю, десь у середині вересня будуть перші збори акціонерів ФК «Карпати», тому що вони вже не проводились близько 8 років. На тих зборах мають прийматись дуже важливі рішення, адже вже давно обговорюється питання створення реально народної команди, як це є в Барселоні, багатьох португальських клубах. Важливо, щоб була довіра та це робилось системно. Якщо футбольний клуб буде готовий до такого процесу, то, я думаю, що як мінімум 7−8 місяців треба це все готувати, аби з наступного року вийти в новий процес. Я думаю, що багато львів’ян хотіли б до цього долучитись. Ми мали розмову з керівництвом футбольного клубу. Вони дуже налаштовані на спільну працю, тому, думаю, що ми будемо разом виходитись із цієї непростої кризової ситуації. Професійний футбол потребує коштів. У світі є лише дві моделі: власниками футбольних клубів є або олігархи, або народ. Кінцеве рішення, звичайно, буде за акціонерами футбольного клубу, тому що вони повинні прийняти для себе рішення як діяти далі", — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він також додав, що місто підтримувало та буде підтримувати розвиток дитячого футболу.

«Міська рада дала посил, що ми готові бути майданчиком для дискусій, дебатів, тому що повинна бути довіра. Ми не маємо права полишити клуб на самоті із тими проблемами, які є. Ми готові і надалі надавати стадіон за 1 гривню. Готові допомагати з оформленням усіх документів стосовно землі, проводити міжнародний архітектурний конкурс, аби зрозуміти, які будівлі там повинні бути з точки зору рекреації. У цьому плані я — оптиміст», — додав мер.

Нагадаємо, місто запропонувало співпрацю ФК «Карпати» та ініціювало створення народної команди. Відповідне рішення було прийнято 13 лютого, на сесії Львівської міської ради.