жилет, безопасность, дети, школы15 шкіл Львова отримають по 30 жилетів для діток 1−2 класів. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Завтра, 18 вересня, о 14.00 у початковій школі "Джерельце" Львівської міської ради (вул. Ак. Сахарова, 80) відбудеться відкритий тренінг для школярів про безпеку на дорозі, під час якого активісти кампанії "Львів — безпечне місто" роздаватимуть діткам світловідбивальні жилети.

"Дітей потрібно одягати у яскраві кольори — тоді їх добре видно в будь-яку пору доби та за будь-яких погодних умов на відстані до 100 метрів. Досі в Україні практика розповсюдження жилетів не надто поширена, але в Європі це — звичайна річ. У багатьох європейських країнах носіння світловідбивальних жилетів дорослими у несприятливі погодні умови — це обов’язкова умова, яка прописана у правилах дорожнього руху. Європейські школи забезпечені світловідбиваючими жилетами для учнів, бо це — міжнародні стандарти, і ми також рухаємося до них. Тут також спрацьовує превентивний аспект — коли діти змалку привчаються до важливості власної безпеки на дорозі. Ми сподіваємося, що такі жилети незабаром матимуть усі школи".

Активіст кампанії "Львів — безпечне місто" Андрій Шевців

В цілому, 15 шкіл Львова отримають по 30 жилетів на баланс школи для діток 1−2 класів. Ініціатори акції обирали школи, біля яких є небезпечні ділянки проїзду автомобілів. Нагадаємо, що цю ініціативу започаткували активісти ГО "Traffic Challenge", за підтримки Grawe Ukraine, Rustler Real Estate Expert та Mitsubishi Motors.

Довідка SQ. Світловідбивальні жилети необхідні школярам, коли вони йдуть на шкільні заходи поза межами школи. Одягаючи малюків у такі яскраві жилети, дітки стають добре помітними для водіїв, інших учасників дорожнього руху та тих, хто їх супроводжує. Це особливо важливо при пересуванні вздовж доріг, або при переході проїжджої частини, небезпечних перехресть тощо. Наприклад, у Польщі за відсутність світловідбиваючого флікера в темну пору доби поліція може виписати штрафу. У Норвегії провели дослідження, результати якого показали, що використання світловідбивачів дозволило скоротити травматизм серед пішоходів на 85%.


15 школ Львова получат по 30 жилетов для детей 1-2 классов. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Завтра, 18 сентября, в 14.00 в начальной школе "Источник" Львовского городского совета (ул. Ак. Сахарова, 80) состоится открытый тренинг для школьников о безопасности на дороге, во время которого активисты кампании "Львов - безопасный город" будут раздавать детям светоотражающие жилеты.

"Детей нужно одевать в яркие цвета - тогда их хорошо видно в любое время суток и при любых погодных условиях на расстоянии до 100 метров. До сих пор в Украине практика использования жилетов не слишком распространена, но в Европе это - обычная вещь. В многих европейских странах ношение светоотражающих жилетов взрослыми в неблагоприятных условиях - это обязательное условие, которое прописано в правилах дорожного движения. Европейские школы обеспечены светоотражающими жилетами для учеников, потому что это - международные стандарты, и мы также двигаемся к ним. Здесь также срабатывает превентивный аспект - когда дети с детства приучаются к важности собственной безопасности на дороге. Мы надеемся, что такие жилеты вскоре будут иметь все школы".

Активист кампании "Львов - безопасный город" Андрей Сапожников

В целом, 15 школ Львова получат по 30 жилетов на баланс школы для детей 1-2 классов. Инициаторы акции выбирали школы, у которых есть опасные участки проезда автомобилей. Напомним, что эту инициативу начали активисты ОО "Traffic Challenge", при поддержке Grawe Ukraine, Rustler Real Estate Expert и Mitsubishi Motors.

Справка SQ. Светоотражающие жилеты необходимые школьникам, когда они идут на школьные мероприятия вне школы. Одевая детей в такие яркие жилеты, дети становятся хорошо заметными для водителей, других участников дорожного движения и тех, кто их сопровождает. Это особенно важно при передвижении вдоль дорог или при переходе проезжей части, опасных перекрестков и тому подобное. Например, в Польше за отсутствие светоотражающего фликера в темное время суток полиция может выписать штраф. В Норвегии провели исследование, результаты которого показали, что использование светоотражателей позволило сократить травматизм среди пешеходов на 85%.