суд, КрильСуд в режимі відеоконференції розгляне клопотання Національного антикорупційного бюро, погодженого зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, про відсторонення Луки Кріля від посади голови Турківського районного суду Львівської області. Про це повідомляє "Турка – перлина Карпат". 

Таке рішення 25 квітня ухвалила слідча суддя Солом’янського районного суду міста Києва Світлана Кушнір, повідомляє СТИК з посиланням на Слово і Діло. 

Як вказується в документі, правоохоронці подали клопотання про відсторонення Кріля від посади. Водночас сам суддя надіслав до суду клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої просить доручити Турківському райсуду Львівської області.

Дослідивши клопотання, суддя Кушнір його задовольнила.

Як відомо, Кріля підозрюють в одержанні 1000 євро неправомірної вигоди. За версією слідства, вказані кошти суддя вимагав від особи, яка працівниками патрульної поліції в листопаді цього року була зупинена за кермом автомобіля й складений протокол про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.


Суд в режиме видеоконференции рассмотрит ходатайство Национального антикоррупционного бюро, согласованного со Специализированной антикоррупционной прокуратурой, об отстранении Луки Криля от должности председателя Турковского районного суда Львовской области. Об этом сообщает "Турка - жемчужина Карпат". 

Такое решение 25 апреля приняла следственная судья Соломенского районного суда города Киева Светлана Кушнир, сообщает СТЫК со ссылкой на Слово и Дело. 

Как указывается в документе, правоохранители подали ходатайство об отстранении Криля от должности. В то же время сам судья направил в суд ходатайство об участии в судебном заседании в режиме видеоконференции, проведение которой просит поручить Турковскому райсуду Львовской области.

Исследовав ходатайство, судья Кушнир его удовлетворила.

Как известно, Криль подозревают в получении 1000 евро неправомерной выгоды. По версии следствия, указанные средства судья требовал от лица, которого работники патрульной полиции в ноябре этого года остановили ​​за рулем автомобиля и составили протокол об административном правонарушении за управление транспортным средством в состоянии алкогольного опьянения.